Slank og energivenlig kaffebrygger

Senseo UP er en kaffemaskine, der både brygger en god kop kaffe og samtidig gør sit til at mindske belastningen af miljøet

Ikke alene bruger din kaffemaskine strøm, når den brygger den livsnødvendige drik, den belaster også ofte miljøet med affald. Det sker specielt, hvis det er en af de nye kaffemaskiner, der bruger kapsler til at brygge café latte og så videre.

Men det ændrer Senseo nu på. Med deres nyeste kaffemaskine, Senseo UP, er der skruet op for de miljøvenlige tiltag og ned for strømforbruget. Så med dette i tankerne gik vi i gang med at drikke kaffe.

Meget elegant og diskret kaffemaskine

Senseo UP fik med det samme point på sit design. Den fylder ikke så meget i et allerede overfyldt køkken, og designet er så elegant, at den faktisk pynter, når den står på køkkenbordet.

Rent betjeningsmæssigt falder der også pluspoint af til den elektroniske barista. Vandbeholderen er let at tage af og fylde, og tilsvarende let at gøre ren. De to eneste betjeningsknapper er ligeledes lette at komme til at betjene, og der er næsten ingen ben i at sætte en kaffepude ind til kaffebrygning.

Nu siger vi, og mener, næsten. For i starten kunne vi bare ikke få kaffepuden til vores café latte til at være der. Eller rettere – vi kunne ikke lukke låget.

Det viste sig at være en ren betjeningsfejl – der var to udskiftelige holdere til kaffepuderne. En til den almindelige kaffe som kom i flade puder, og en til blandt andet café latte, der kom i dybe puder.

Brygger god kaffe

Men en ting er, hvordan kaffemaskinen ser ud og om den larmer. Noget helt andet er, om den kan lave en god kop kaffe. Og hertil må vi sige, jo det kan den godt. Nu afhænger det jo af flere ting, hvorvidt du betragter det, Senseo UP producerer, som en god kop kaffe.

Dels om den type kaffe, du har valgt, rent faktisk også passer til dig, dels om indholdet af kaffepuderne så også er af god kvalitet.

Dem vi bad prøvesmage kaffen fra Senseo UP, var alle enige om, at resultatet var god og velsmagende kaffe. En kaffe, der er markant bedre end den, der blive produceret på en almindelig kaffemaskine, selv når det var ’almindelig’ kaffe, der blev brygget.

Diskret og støjsvag

Som nævnt, så er Senseo UP ikke en kaffemaskine, der gør det store væsen af sig rent fysisk. Det samme gælder, når den arbejder. Den brummer svagt, når den brygger din kaffe, men det er så lidt, at man stort set ikke lægger mærke til det.

Let vedligeholdelse

Den daglige rengøring af Senseo UP var dejlig let. Der er ikke nogle steder, der ikke let kan nås med en klud, og de aftagelige dele kan let skylles under vandhanen.

Maskinen siger selv til, når den skal afkalkes, og selve afkalkningen er ligeledes let. Det kræver dog, at du bruger en speciel afkalkningspude fra Senseo. 

Mangelfuld manual

Manualen kan dog godt trænge til en gennemarbejdning. Point for at de forsøger at gøre så meget som muligt internationalt. Altså –forklaringerne er små piktogrammer, der viser hvad du skal gøre for at afkalke, brygge kaffe osv.

Problemet er, at nogle gange så er det svært at afkode, hvad en tegning betyder. Så vi ville godt have haft en manual, der i ord beskrev nogle af arbejdsgangene. Det var ikke et kæmpeproblem, men dog noget der nåede at blive et irritationsmoment.

Passer på miljøet

Senseo UP har skruet ned for energiforbruget med 10 procent i forhold til tidligere versioner. Kaffen er 25 procent UTZ-certificeret og kommer i miljøvenlige filtre, der består af 75 procent naturlige materialer, og kasserne, som Senseo-kaffen transporteres i, af 100 procent genbrugspapir.

Opsamling

Senseo UP blev hurtigt populær. Dens elegante design og ringe størrelse gjorde, at den uden problemer kunne få en plads i køkkenet, og støjen fra den var så begrænset, at den ikke generede, når man lige skulle have en kop eftermiddagskaffe.

Der er ikke så meget dårligt at sige om Senseo UP, ja selv prisen er ikke forskrækkende. Alt i alt en dejligt oplevelse at teste denne lille sag.

 Produktinformation

Senseo UP lanceres i to versioner: Rød eller hvid og som Senseo UP+ i sort med memoryfunktion.
Senseo kaffepuder fås i 15 varianter, herunder varm kakao og koffeinfri kaffe
Pris: Senseo UP koster 899 kroner mens Senseo UP+ koster 999 kroner. Kaffepuder koster 30 kroner pr. pose med 16 kaffepuder. Disse priser er vejledende fra Senseo.
Læs mere hos Senseo

 Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Senseo UP brygger god kaffe, den fylder ikke så meget på køkkenbordet, og den larmer heller ikke, når den arbejder. Når den skal afkalkes, siger den selv til, og så har Senseo tænkt på miljøet. Stor applaus fra redaktionen.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.