Smart armbånd starter videooptageren hvis du døser foran tv’et

Armbåndet, der er opfundet af to engelske teenagere, lanceres nu af Virgin Media, og skal med tiden kunne meget mere end blot sørger for at du ikke går glip af din favorit tv-udsendelse

KipstR optager for dig, hvis du falder i søvn til tv'et

Du kender det garanteret godt. Mæt og glad smider du dig i sofaen for lige at slå mave, mens du skal se sidste afsnit af din favoritserie på tv’et, og pludselig ser du at rulleteksterne på aftenens sidste udsendelse kører hel over tv-skærmen. Men der er håb for alle os der lige skal tjekke øjnene for utætheder til tv’ets beroligende udsendelser.

To engelske teenagere, Ryan Oliver på 15 og Jonathan Kingsley på 14, der begge studerer på Manchester Creative Studio, har sammen med Virgin Media udviklet det smarte armbånd, KipstR.

KipstR er udviklet af Ryan Oliver og Jonathan Kingsley

Dette smarte stykke kropsnære teknologi, kan sikre at du aldrig igen går glip af det sidste afsnit af din favorit tv-serie, fordi du lige blunder lidt foran tv’et.

Armbåndet bygger på et puls-oximeter, der kan tjekke om brugeren er vågen eller sover, og sker det sidste, så kan det agere som fjernbetjening og tænde for videooptageren. Indtil videre er det så den amerikanske og og engelske TiVo-boks der kan styres af KipstR, men mon ikke andre enheder på sigt vil kunne styres?

På sigt er det tanken at KipstR skal kunne styre mange andre enheder. Det kan for eksempel tænkes, at lyset kan slukkes, hoveddøren låses, robotstøvsugeren startes (eller stoppes), tv’et slukkes og meget mere. Alt afhængig af, om man er vågen eller sover

Lidt om KipstR

  • Kippst måler brugerens hjertetyrme for at måle om han sover inden kommunikationen med TiVo etableres.
  • Den nuværende KipstR prototype bruger en processor med en enkelt kerne, puls-oximeter, trykknap, sleep-mode indikator og et lille LiPo-batteri
  • Det fleksible bånd er udskrevet i 3D på en Objet Connex 3D-printer ved hjæp af et nyt resin der hedder Polyjet, der er mere robust end tradition plastik som de fleste 3D-printere bruger
  • Den kropsnære teknologi som KipstR bruger, kan også bruges til at overvåge brugerens emotionelle reaktion på det de ser på tv, og så hjælpe med til at tagge programmer der fremprovokerer de stærkeste reaktioner fra brugeren.
  • Virgin Media undersøger hvordan KipstR kan styre andre forbundne enheder i hjemmet.
  • KipstR kommer af det engelske udtryk “to drift of for a little kip”. (at få en morfar på sofaen)

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.