Smart el-cykel advarer mod huller i vejen

Ford har lige introduceret en helt ny el-cykel der samarbejder med din smartphone, kan dirigere dig rundt i trafikken og sørger for at du ikke kommer svedig på arbejde

MoDe:Flex

Cyklen hedder MoDe:Flex og skulle være alsidig nok til både at kunne bruges til den almindlige kørsel, mountain biking og længere ture på landevejen.

Cyklen er ret spændende, for ikke nok med at det er en cykel, der hjælper med, når benene bliver lidt trætte, så arbejder den tæt sammen med din smartphone. Den er derfor udstyret med en smartphone-holder på styret, hvor du kan tilslutte din smartphone.

Herefter linker cykel og smartphone med hinanden via en speciel app , og der er nu, magien begynder. App’en på din smartphone holder dig opdateret om vejrforhold, hvordan trafikforholdene på vejene foran dig er, om der er busser og toge du kan tage din el-cykel med i og meget mere.

MoDe:Flex

Hvis du hører til blandt dem, der har investeret i et Apple Watch, så holder app’en også øje med din puls, og hvis du slår ”no sweat” til, ja så sørger el-cyklen selv for at give dig lidt elektrisk hjælp, så du ikke kommer frem til arbejdet, og skal starte med et bad og at skifte tøj fra yderst til inderst.

Men det stopper ikke her. MoDe:Flex har et lille trick gemt godt – den holder nemlig øje med vejen foran dig, og hvis den fornemmer, at der er en hul i vejen, ja så advarer din smartphone dig. Ford har ikke oplyst, hvordan de holder øje med vejen, men smart er det altså.

MoDe:Flex har også en navigations-feature indbygget. Den kalder Ford for ”eyes free navigation”, og hvis du slår den til og hvis du har programmeret ruten ind i din smartphone, så vibrerer det håndtaget til den side, du skal dreje.

Samtidig så vibrerer begge håndtag, hvis en bil nærmer sig bagfra, så du kan være ekstra opmærksom.

Nå ja – også er den ikke større, end du kan have den i dit bagagerum i bilen – MoDe:Flex kan nemlig klappe sammen.

Indtil videre ved vi ikke meget mere om denne nye el-cykel, men vi håber, at den kommer til Danmark.

MoDe:Flex
About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?