Smarte hjelme til arbejdspladsen

Google Glasses er ikke længere noget nyt. Stadig flere folk går rundt med den lille brille, der sammensmelter den virkelige verden med computerens verden.

Men den slags smarte briller kan ikke bruges i alle situationer, specielt ikke på steder som byggepladser, fabrikker og industrielle anlæg. Daqri har produceret en hjelm der udover at fungere som beskyttelse, også fungerer som et meget avanceret sæt intelligente briller.

Gemt inde i hjelmen er der to små skærme, der på samme måde som Google Glasses kombinerer den virkelige verden med informationer fra den virtuelle. Disse to skærme kan dog trækkes op i hjelmen når de ikke længere skal bruges.

Hjelmen er også udstyret med fire kameraer, så de dækker 360 grader rundt om brugeren. Den er også udstyret med en dybdesensor, som er nødvendig for at vide præcis, hvor den skal placere information for brugeren så det integrerer sig med omverdenen. Endelig er der en enhed der måler inerti og på den måde holder øje med hvordan brugeren bevæger sig.

Folkene bag hjelmen mener at der er flere forskellige typer jobs der kan bruge hjelmen med fordel, blandt andet til fotografering, 3D-mapping og når der skal lægges information op foran brugerne. Sidstnævnte kunne blandt andet være folk der servicerer maskiner, den smarte hjelm kunne så aflæse og vise informationer om maskinen, vise hvilke dele der var problematiske og endda komme med anbefalinger til hvad der skal udskiftes.

Hjelmen er baseret på Android, så apps der er udviklet til den kan også bruges på andre enheder. 

Daqris Smart Helmet forventes at komme på markedet i oktober, men der er ingen informationer om prisen endnu. Men mon ikke den bliver høj?

 http://www.youtube.com/watch?v=qIU456jtkmw 

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.