
Når en smartphone bliver så stor som Acer Liquid, vil mange betegne den som en phablet, men vi holder os nu til at det er en smartphone – om end en stor en af slagsen.
Så lad os starte med at forholde os til størrelsen. For når skærmen i den grad eksploderer i størrelse, så bliver selve telefonen endnu større, og det er faktisk en udfordring. For den bliver lige pludselig svær at holde på.
Generelt så skal Acer Liquid S2 have kritik for dårlig ergonomi. Udover at den er besværlig at holde, så har Acer også placeret volumen og tænd/sluk knapperne, så de er er svære at komme til.
Volumen er placeret høj oppe på mobilens højre side, så du bliver nødt til at skifte greb for at bruge den. Det samme gælder for tænd/sluk, der er placeret i toppen af mobilen, og den eneste måde hvorpå du kan betjene den uden at risikere at tabe Liquid S2, er ved at holde smartphonen i den ene hånd, og så bruge den anden til at betjene tænd/sluk-knappen.
Fantastisk skærm
Når vi så kigger nærmere på skærmen, så begynder roserne at vise sig. Det er en rigtig flot skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080, naturligvis i fuld hd. Og det ses – skærmbilledet står rigtig flot, og heldigvis har Acer kastet masser af god hardware ned i Liquid S2, så der ikke er nogle problemer med at følge med, når det kommer til skærmopdatering.
Det er dog værd at bemærke, at lysintensiteten ikke hører til blandt de højeste, så skærmbilledet fremstår en anelse mørkere end ved mange andre smartphones. Men det har sin fordel, for det betyder, at det er lettere at se skærmen, når du tager den med udenfor. Mange smartphones giver op, når de kommer ud i solen, men her har Liquid en klar fordel.
Skærmen har så også en anden effekt – det er svært at komme tilbage til de små smartphones, når du surfer eller spiller. Det er skønt rent faktisk at kunne se en hel side, uden at skulle zoom eller scrolle rundt.
Acer har så også sørget for, at der er masser af muligheder for at komme på nettet, eller forbinde med andre enheder. Den understøtter 4G LTE, NFC, Bluetooth 4.0 LE og en gps med glonass understøttelse (den russiske version af gps-systemet).
Kamera med speciel blitz
Det er også lige værd at dvæle lidt ved det indbyggede kamera, som alt andet ved Liquid S2 er det stort. Ikke mindre end en 13 MP sensor på 28 mm, og så har den en cirkulær blitz med 4 led-elementer rundt om linsen.
De billeder, kameraet leverer, mangler farvemætning, de bliver hurtigt meget tamme og selvom de faktisk er skarpe nok, så kan de godt virke slørede på grund af den manglende farvemætning.
Blitzen lever ikke op til forventningerne. Den oplyser ikke bedre end andre smartphones, og så kan du ikke bruge den, hvis du har mindre end 30 procent batteri på Liquid S2
Selve kamerasoftwaren er avanceret, og der er et hav af muligheder for at stille hvidbalance, fokuspunkter, blænde og meget mere. Det skal Acer have ros for, vi kunne dog godt have ønsket os en bedre brugergrænseflade.
Vi kunne også godt ønske os, at det er muligt at tage billeder bare ved at klikke på skærmen. Som det er nu, så bliver fokus stillet der, hvor du peger, og så skal du ned og klikke på knappen, der tager billeder. Vi ved godt at det er standard i de fleste smartphones i dag, men med en skærm på 6” bliver det en ekstra besværlig manøvre.
Lyden imponerer
Acer har udstyret Liquid S2 med to stk. dolby højttalere, og det er tydeligt at høre. Når du spiller musik på den, så lyder det markant bedre end på andre smartphones. Diskanten mangler måske en anelse – vi kunne godt bruge at den var mere klar, men generelt lyder det bare rigtig godt.
Smid en film på fra Netflix eller HBO og læn dig tilbage og nyd forestillingen. Den store skærm og den gode lyd giver rigelig mulighed for det.
Ydelsen i top
Vi sendte naturligvis også Liquid S2 gennem vores benchmark-test, og som vi havde forventet, så imponerer den med flotte scores.
I Vellamo Internet Browser scorede den for eksempel 2.187, hvilket placerer den blandt de allerbedste, vi har testet, og AnTuTu giver den 33.632, hvilket igen hører til blandt de bedste, vi har set.
Grafikken får også roser med fra benchmark-testene, for eksempel kunne vi måle ikke mindre end 21,78 fps i vores 3D-test
Opsamling
Acer Liquid S2 er en smartphone, der både begejstrer og skuffer. Der er ingen tvivl om, at den hardwaremæssigt er fantastisk og virkelig kan yde. Omvendt så har den nogle problemer med ergonomi og kamera.
Men den generelle oplevelse med skærmen tæller så til gengæld op, og det gode lydsystem skal også have point.
Ville vi selv anskaffe os en Acer Liquid S2? Her vil svaret være nej, der var for mange områder, der irriterede os, også selvom der er mange positive ting ved denne store smartphone.
Produktinformation
Navn: Acer Liquid S2
Skærmstørrelse: 6”
Skærmopløsning: 1920 x 1080 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: Qualcomm MSM8974, 2,3 GHz
Lager: 16GB indbygget
Netværk: 802.11 b/g/n/ac
Bluetooth: 4.0 LTE
Webcam: 13 MP
Batteri: Li-polymer 3300 mAh.
Dimensioner: 166 x 86,2 x 9 mm
Vægt: 206 gram
Pris: Set til kr. 3.500 kroner
Mere information hos Acer
Bedømmelse
Samlet vurdering 75%
Acer Liquid S2 er stor og har en god skærm og et fantastisk lydsystem. Men ergonomien og dermed også betjeningen af den trækker markant fra. Som en mellemting mellem mobil og tablet er den god, og det er en fryd at bruge den til internetsurf.