Smid smartphonen op på forruden

Nu er det muligt at indhold fra din smartphone op på forruden af din bil - alt det kræver er dimsen Navdy

Du har garanteret set det i mange Sci-Fi film – helten kører gennem byen, og på forruden bliver der vist navigation, opkald og meget mere. For mange af os virker det stadig som fremtidsdrømme, men det er det ikke længere.

I USA er produktet Navdy netop lanceret, og det bringer den del af fremtiden lige ned i skødet på dig – eller skulle vi sige, ind på forruden af din bil.

Navdy er i virkeligheden en lille enhed der placeres foran rattet på din bil. Enheden består af en mini-projektor, der via et spejl sender et skærmbillede op på en lille gennemsigtig plade, der også er en del af Navdy. Fokus er indrettet sådan, at billedet kommer til at virke som om det er to meter foran dig, så du skal ikke flytte øjnene for at se, hvad der sker på dit nye display.

Nu er det så ikke alt, der kan smides op på forruden af din bil. Med til Navdy er der en række apps, både til iOS og Android, som forbinder din smartphone med Navdy. Specieltdesignede skærmbilleder (meget simple – du skal jo helst holde øjnene på vejen) viser opkald, at du har fået sms, turn-by-turn navigation og mere. 

Det smarte ved Navdy er så, at du styrer den med meget simple håndbevægelser – flyt en finger fra højre til venstre og du tager telefonen, fra venstre til højre og du lægger røret på igen. Får du en sms, så du få den læst op – nej, du kan ikke læse den på forruden af din bil – og du kan besvare den ved at diktere til Navdy.

Navdy forstår, desværre, endnu kun engelsk, men vi håber at den snart kommer på andre sprog, for en ting er helt sikker – vi vil gerne have sådan en i vores bil. Nå ja – og så kan den først leveres i starten af 2015.

 

Navdy forvander Google Maps til navigation i forruden på din bil.

 

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.