Smuk men strømslugende smartphone

LG G3 er en smuk smartphone, hvor der er kælet for alle detaljer. Men den er meget forslugen, når det kommer til strøm

LG har det med at sende både flotte og kraftfulde enheder på gaden. Sidst var det G Pad 8.3 der imponerede redaktionen, nu var turen så kommet til LG G3, en elegant smartphone, hvor minimalisme er sat i højsædet.

At den er fremstillet for at være præcis lige så elegant som G Pad 8.3, er der ingen tvivl om. Den er meget tynd, og hverken på forsiden eller siderne af denne smartphone findes der nogle knapper. De tre eneste fysiske knapper som telefonen har, er at finde lige under kameraet på bagsiden.

Selv her er det elegance og minimalisme, der skinner igennem, hvor den ene knap er placeret som en integreret del af de to andre. Når først man vænner sig til at skulle skrue op og ned for lyden på bagsiden af smartphonen, så fungerer det fint. Der er så i midten af volumenknappen, at man finder knappen, der slukker for skærmen.

Væk med låsemønstret

Android-enheder er kendt for deres låsemønster, og rigtig mange bruger denne funktion til at låse op for deres smartphone. Problemet med låsemønstret er blot, at efter kort tids brug, er det relativ let at se på skærmen, hvordan mønstret skal tegnes – også for en eventuel tyv.

LG har erstattet låsemønstret med deres Knockcode. Her er skærmen delt op i fire felter, og så kan du optage et bankemøster, helt som du selv lyster. Tre bank i en rude, to i en anden og 8 i en fjerde – hvis du lyster det. Pointen er, at selvom du nok med tiden får fedtfingre på de ruder, du bruger til bankekoden, hvem skulle så kunne se, hvor mange gange du banker i de enkelte ruder, og i hvilken rækkefølge.

Den funktion kan vi virkelig godt lide, og sammen med en ”sluk skærmen ved bank” funktion, er vi solgt. Det er en elegant måde at betjene mobilen på.

Minimalismen fortsætter på app-siden

LG har taget enkeltheden et skridt videre. I stedet for at præ-installere et hav af apps, som brugerne så kan bokse med at afinstallere, så har LG fjernet så mange som muligt. Det skal de virkelig have ros for. Det er hamrende irriterende at skulle overskue hvilke apps, der er noget værd hvilke, der er demoversioner og hvilke, der rent faktisk skal få lov til at blive på mobilen.

Generelt har hele brugergrænsefladen fået en overhaling, så den er blevet lige så enkel og elegant at se på som telefonen.

Helhedsindtrykket er godt, og så har den en størrelse (5,5” skærm), der gør, at den er let at have med – både i lommen og i tasken.

Ydelsen sparker r..

Der er ikke sparet på hardwaren i LG G3. En quad-core processor på 2,5 GHz og 2GB RAM med 16GB eMMC hukommelse placerer med det samme smartphonen blandt de bedst udstyrede smartphones på markedet.

Vores benchmarks viser da også det. vi kunne fornemme. da vi arbejdede med mobilen. Den sparker seriøst r.., og det både på beregningssiden og på grafiksiden.

Vellamo scorede den til 2350 i Internet Browser-testen, hvilket placerer den helt i top. AnTuTu scorer mobilen med 38.845, hvilket ligeledes er noget af det bedste. vi har set, og vi fik en 3D hastighed på ikke mindre end 25,31 fps.

Med andre ord – LG G3 lider ikke af mangel på hestekræfter. Der vil næppe være en app, du kan smide efter den, som den ikke vil afvikle helt problemfrit.

Kamera med indbygget laser

Vi er også lidt nødt til at fortælle lidt om det indbyggede kamera. LG har forsynet mobilen med laser autofokus, hvilket gør, at fokus findes med det samme. Samtidig er der billedstabilisator indbygget, så rystelserne minimeres markant.

Kameraet er også i stand til at tage flotte billeder i mindre belysning end normalt, og så har LG indført, at du bare skal klikke der på skærmen, hvor du vil have fokus. Så stiller LG G3 med det samme skarpt på det område og tager billedet. Det er altså smart.

Sagde vi for resten, at kameraet er på 13 MP? Det er det altså, og det ses på de færdige billeder.

Opsamling

LG G3 er en skøn smartphone, og vi har nydt at have den til test. Den er den bedst ydende smartphone vi endnu har testet, og den er klart den mest elegante.

Men medaljen har en bagside, og i dette tilfælde er det batterilevetiden. Selv når vi ikke brugte mobilen, så var det nødvendigt for os at oplade den en gang om dagen. Hvis vi kørte mange krævende apps, og spillede på den, så holdt den ikke en gang et døgn på en opladning. Og det undrede os, for den er forsynet med et godt batteri, der burde give den masser af batterilevetid.

 Produktinformation

Navn: LG G3
Skærmstørrelse: 5,5”
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: QualComm Snapdragon, 2,5 GHz Quad-Core
Lager: 16GB indbygget
Netværk: 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: 4.0 LE
Webcam: 13 MP bagpå, 2,1 MP foran
Batteri: Li-polymer 3000 MAh, kan oplades trådløst
Pris: Set til kr. 3.900 kroner
Mere information hos LG

 Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

En fantastisk smartphone, der både er elegant og yder imponerende godt. Vi var specielt vilde med Knockcode-funktionen og kameraet. Men vi er nødt til at trække fra på grund af batterilevetiden. Samtidig var det meget uventet at finde volumenknapperne på bagsiden af mobilen. Det kunne LG godt have gjort lidt mere ud af at fortælle, det er en radikal ændring af, hvor den normalt findes på en smartphone.

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.