Sony lancerer verdens første professionelle, kompakte XDCAM-camcorder

Det alsidige nye videokamera har en sensor, der er mere end otte gange større end den konventionelle 1/3" sensor med én chip

PXW-X70 fra Sony er den første kompakte, professionelle XDCAM-camcorder, og så er den samtidig 4K-parat. Derved har Sony udvidet deres filbaserede XDCAM-familie med en ny, mindre formfaktor. Samtidig har de kombineret en lavere pris med god billedkvalitet, høj optagehastighed og robust ydeevne. 

PXW-X70 har en 1” Exmor R® CMOS-sensor med en opløsning på 20 megapixel. Sensoren, der er endnu større end et Super 16 mm filmbillede, leverer høj opløsning og en flot ydeevne under forhold med svag belysning, og den tilbyder den øgede styring af dybdeskarphed, som er nødvendig for en række opgaver. Det nye videokamera kan optage i High Definition XAVC Long GOP, der muliggør 4:2:2 10-bit sampling ved 50 Mbit/s. Dette understøtter et workflow i professionel kvalitet, der i højere grad benyttes i produktioner inden for mange forskellige professionelle anvendelsesområder.

De vigtigste funktioner på PXW-X70

1″ Exmor R® CMOS-sensor og Carl Zeiss Vario Sonnar T*-objektiv for en imponerende billedkvalitet. Høj følsomhed og fantastisk opløsning med 14,2 millioner effektive pixel leverer fremragende detaljer og farver selv under forhold med svag belysning. Objektivet tilbyder 12x optisk zoom, der kan øges til 24x med zoom med skarp billedkvalitet, mens den fulde opløsning bibeholdes takket være Super Resolution-teknologi. Zoom-ydelsen kan fordobles til enhver tid med en Digital Extender med op til 48x.
Kompakt, let XDCAM-videokamera fyldt med professionelle funktioner med mulighed for tilpasning. PXW-X70 vejer under 1,4 kg inkl. XLR-håndtaget, batteri (NP-FV70), objektivdæksel og det store okular. Det tilbyder professionelle brugerflader som 3G-SDI- og HDMI-udgangsstik samt et XLR x 2 håndtag med zoomarm. Andre professionelle funktioner er en manuel objektivring, der kan styre zoom og fokus intuitivt, et ergonomisk håndtag med stor zoomarm, to SD-hukommelseskortstik til sikkerhedskopiering, simultan- og overgangsoptagelse og omskifteligt ND-filter med tre indstillinger.  
Mange muligheder for optagelsesformat. Giver flere valgmuligheder afhængigt af anvendelsen, herunder XAVC, AVCHD og DV® filbaseret optagelse. Når det optager i XAVC, bruger PXW-X70 MXF-filformatet, der komprimerer Full HD-opløsningen (1920 x 1080) effektivt ved hjælp af MPEG-4 AVC/H.264 CODEC. Billedsamplingen er 4:2:2 10-bit med Long GOP-komprimering med høj effektivitet ved 50, 35 eller 25 Mbps.
Indbygget Wi-Fi-styrefunktion for alsidig overvågning og fjernstyring. NFC-funktioner (Near Field Communication) muliggør nem, trådløs LAN-tilslutning til en smartphone eller tablet med en enkelt berøring, mens programmet Content Browser Mobile muliggør bekræftelse af optagevinkler og fjernbetjening af videokameraet, herunder indstilling af synsvinkel, punktfokus og blændejustering.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.