Sony på vej væk fra tv og smartphones

Næsten altså. Kæmpe undeskud i den del af forretningen tvinger Sony til at fokusere på det område, de tjener penge - PlayStation

Sony

Der er ingen tvivl om, at Sony har styr på at lave nogle fede gadgets. Både når det kommer til tv, smartphones, wearables og tilsvarende. Problemet består blot i, at de ikke kan overtale folk til at købe dem.

Sidste regnskabsår var særlig slemt. Her formåede deres mobilenhed at formøble det imponerende overskud som deres PlayStation 4 havde genereret.

Derfor er der nu lagt en ny tre års plan, og den kan koges ned til: “lav færre tv og smartphones.”

Historien står at læse på engadget.com, hvor der også står at læse, at Sony ikke er de første til at skære ned på gadget-produktionen. Samsung skulle også lige have annonceret, at de fremover vil producere færre smartphones, for at rette op på en skrantende mobil-afdeling.

Men hvor Sony skærer ned på gadgets, så sætter de ekstra fut under deres spil-division. Udover at sælge PlayStation 4, så arbejder de også på deres PlayStation Vue, som skulle være en virksomhedens Netflix-lignende tv-tjeneste.

Det bliver spændende at følge, hvad der sker for Sony fremover.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.