Spændende nye kameraer fra Canon

Selvom markedet for systemkameraer er for nedadgående, så sender Canon alligevel tre nye af slagsen på markedet, alle med spændende specifikationer

Canon EOS M10

Et af de tre nye kameraer er Canon EOS M10, et kamera som Canon fortæller har DSLR-ydelse i et kompakt design.

Med Canon EOS M10 ønsker Canon at forene det bedste fra DSLR-fotografering med et superkompakt design. Det kombination skulle være optimal for folk der ønsker et godt værktøj til at dokumentere deres hverdag, eller for folk der ønsker en opgradering af kameraet i deres smartphone.

EOS M10 har Canons mest avancerede billedprocessor, DIGIC 6, en 18MP sensor og et Hybrid CMOS AF II fokuseringssystem, som giver rigtig god billedkvalitet både når det gælder almindelige billeder og video i fuld HD-kvalitet.

Canon har også forsynes kameraet med en ny intuitiv betjening, inspireret af Canons EOS DSLR kameraer og en 3” LCD berøringsskærm med menuer der kan tilpasses.

EOS M10

En af de interessante funktioner er Creative Assist Mode, hvor de knapt så øvede fotografer nemt kan lære at håndtere de fotografiske kontroller.

For de øvede fotografer er der, via en ergonomisk placeret Front Dial-knap, hurtig adgang til avancerede indstillinger så som blænde og lukketid.

EOS M10 har også indbygget WiFi, så billeder og video hurtigt kan overføres direkte fra kameraet til sky-tjenester så som Canon irista, Google Drev og flere andre.

Der er mange flere spændende funktioner i det kun 130 gram lette EOS M10, og dem kan du læse meget mere om her.

Prisen for EOS M10 er 3.299 kroner, og en version hvor objektivet EF-M 15-45mm/3.5-6.3 IS STM er 4.200 kroner. Objektivet alene koster 2.299 kroner, så det er slet ikke nogen skidt handel at købe de to dimser sammen.

2 nye Powershot kameraer

Canon sender også to nye Powershot kameraer på gaden. Det er G5 X og G9 X, der begge kombinerer en 1.0-type bagbelyst 20.2MP CMOS sensor med en DIGIC 6 processor.

Powershot g5 x

Powershot G5 X har et 24mm vidvinkel og en super lysstærk f/1.8-2.8 4.2x zoom objektiv og en 9-bladet blænde, der gør det let at lave imponerende optagelser og at arbejde præcist med dybeskarpheden.

Powershot G9 X har et 29mm vidvinkel f/2-4.9 objektiv med 3x optisk zoom, hvilket gør det muligt at lave optavelser med stor detaljerigdom selv under krævende lysforhold.

Begge kameraer gør det muligt at optage video i fuld HD-kvalitet med 60 billeder/sek, og med fuld manuel kontrol over blæde, lukkehastighed samt ISO.

powershot G9 X

Powershot G5 X har en pris på 6.499 kroner mens Powershot G9 X koster 3.999 kroner.

Du kan læse mere om de to kameraer her.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?