Spændende teknologiske udsigter for 2016

Samsung har kigget i krystalkuglen og prøvet at forudsige hvad vi kan vente os, rent teknologimæssigt, i 2016

førerløs bil

Det er sammen med Samsungs eksperter fra deres Londonbaserede Design & Innovation Centre, at Samsung Electronics Europe har kigget frem mod 2016 for at se, hvad vi kan forvente os af teknologiske innovationer.

De forventer blandt andet at 2016 vil byde på innoverende virtual reality, der vil udviske grænserne mellem digitale og fysiske medier.

Samtidig vil 2016 være kendetegnet af øget social bevidsthed hos yngre forbrugere, hvilket vil drive positiv social forandring.

”Vi forudser, at 2016 bliver et transformerende år for teknologi,” siger Felix Heck, Head of Office hos Samsung Design Europe (SDE) og fortsætter:

”Takket være superhurtige internethastigheder, en eksplosion af dataforbindelser og udvikling af virtual reality mener vi, at 2016 vil blive det år, hvor den digitale verden vil etablere sig i den fysiske verden, i vores hjem, på vores veje og videre endnu. Disse nye tendenser vil drives af de yngre generationer, der kræver stadigt mere social ansvarlighed fra virksomhederne.”

Internettet udvikler sig

I løbet af næste år vil den mobile internethastighed og kvalitet begynde at overhale bredbåndet i hjemmet i byer rundt om i Europa. Det er et løft i en mobil online ydeevne, der vil åbne muligheder for helt nye og hidtil usete applikationer og tjenester.

Samsung mener at det vil betyde at internettet vil udvikle sig til at engagere mere end folks øjne og ører. Boomet i den virtuelle innovation indikerer også, at internettet vil udnytte vores følesanser, hvilket vi kalder for for det taktile internet.

En blanding af fysisk og digitalt

Vi vil også komme til at se at rammerne mellem digitale og fysiske miljøer bliver brudt ned, og Samsung forventer fremskridt i virtuel-reality-teknologien, som vil give anledning til en ny ”phygital” dimention.

Samsung fortæller i en pressemeddelelse, at vi allerede i 2015 så hvordan de førte VR-dokumentarfilm dukkede op.

”Dokumentarfilmen fortalt ved hjælp af virtual reality, illustrerer den følelsesladede oplevelse, og sætter os i stand til at komme helt tæt på virkelige oplevelser og erfaringer, siger Lysa Clavenna, chef for Strategic Innovation hos Samsung Design Europe.

Ny måde at køre bil på

Der har været et stigende fokus på det intelligente hjem i 2015, men Samsung forventer at vi i løbet af 2016 kommer til at se meget mere til intelligente biler, og at de første førerløse biler er meget tæt på.

”Førerløse bilver er ikke længere noget fra en science fiction-film, men en del af et reelt løfte om større trafiksikkerhed og væsentligt reduceret trafik,” siger Camille Hammerer, chef for SDE trend Experience lab:

”Vi er i begyndelsen af denne rejse, men store investeringer fra virksomheder er med til at fremskynde processen. Tidligere på måneden annoncerede Samsung, at vi er ved at etablere et nyt udviklingshold, der har fokus på teknologi i biler, herunder førerløs innovation samt underholdning i biler og navigation.”

Samsungs visioner er spændende, og vi vil følge dem med meget stor interesse fremover.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3661 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?