Spar hundreder af kroner på dit mobilabonnement

Kort tids research kan spare dig for mange penge om året på dit mobilabonnement. Ofte er de færdige pakker og lokkende slagtilbud alt for dyre, siger dansk teleekspert

mobilabonnement priser

I sommeren 2014 udførte Voxmeter en undersøgelse for OiSTER der viste, at 43,5 procent af danskerne mente, at teleselskabernes mobilpakker er svære at gennemskue. Den viste samtidig, at hver fjerde dansker ville foretrække at sammensætte sit eget mobilabonnement.

I en pressemeddelelse fra prisportalen mp.dk, der sammenligner mobitelefonipriser og -abonnementer, så vedbliver markedet for mobilabonnementer at være uoverskueligt, hvor intro-tilbud, indholdspakker og familierabatter gør at forbrugerne let mister overblikket over, hvor meget man egentlig betaler i forhold til, hvad man rent faktisk bruger. Ikke kun i form af taletid og data, men også i forhold til indhold som musik og filmtjenester.

I følge Simon Juhl, CEO hos mp.dk, er priserne blevet halveret på mobilabonnementer over det seneste stykke tid og langt de fleste klarer sig i dag fint med et abonnement til under 100 kroner pr. måned.

”Desværre er der ikke så mange, der faktisk tjekker deres regninger og forbrug, eller gør sig klart, hvad de egentlig har brug for. Så der er ikke noget at sige til, at forbrugerne bliver forvirret over slagtilbud med halv pris i en given periode, eller indholdspakker, der på papiret giver store besparelser,” siger Simon Juhl.

En af de nye tendenser er ifølge Simon Juhl, tilbud på samlepakker til familier, og det bekymrer ham, for det forudsætter samme forbrug blandt alle familiemedlemmer.

”Det vil aldrig være tilfældet, og der kan ofte spares flere hundrede kroner ved at sælge det billigste mobilabonnement på markedet til hvert enkelt familiemedlem i stedet,” siger Simon Juhl og fortsætter:

”Ligeså med mobilabonnementer der har tilknyttet en masse ekstra indholdstjenester, hvor man måske reelt kun benytter sig af en eller to tjenester, og alligevel supplerer med andre tjenester ved siden af. Så bliver det blot et skalkeskjul for et meget dyrt mobilabonnement,” siger Simon Juhl.

Så få nu tjekket din mobilabonnement og –forbrug igennem, der er penge at spare – penge der kan bruges på lidt flere julegaver, måske endda til dig selv.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.