Styr musen med øjet

EYECAN+ fra Samsung styrer musen med øjet. Den kommer dog ikke ud til alle, bliver udelukkende doneret til velgørende organisationer

EYECAN+

EYECAN+ er Samsungs andengeneration,  mus der styres med øjet. Den er rettet mod folk med et handicap, så de på lige fod med alle andre også kan styre en computer.

På mange måder er EYECAN+ et unikt produkt. Rent teknologisk fordi det ikke kræver, at brugeren er udstyret med nogen form for specieludstyr. EYECAN+ er en boks, der placeres på toppen af skærmen og derfra kan spore øjets bevægelser. Det kræver blot, at den er kalibreret ind.

For at bruge EYECAN+ skal brugeren være placeret 60-70cm fra skærmen, men det er også det eneste krav, der er.  Kalibreringen skal kun foretages en enkelt gang, hvorefter ‘musen’ husker brugeren gennem øjets karakteristika.

Herefter får brugeren adgang til en speciel brugergrænseflade med 18 forskellige kommandoer. Alle disse kommandoer kan nås blot ved at blinke eller bevæge øjet på en bestemt måde. Kommandoerne er blandt andet “kopier”, “indsæt”, “vælg alt”, “drag & drop”, “scroll” og “zoom ind”.

EYECAN+ er et resultat af et frivilligt projekt som ingeniører hos Samsung har taget på sig, og derfor har Samsung også valgt ikke at masseproducere produktet. I stedet bliver der fremstillet en begrænset mængde enheder, som så bliver doneret til velgørende institutioner. Samtidig bliver såvel teknologi som design af EYECAN+ lagt ud som open source, så alle kan benytte sig af teknologien.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.