Superlange kodeord låser Android smartphones op

Forskere har fundet ud af, at de under bestemte omstændigheder kan låse en Android-baseret smartphone op med ekstremt lange strenge af tal og bogstaver

Android unlock

Det er forskere fra University of Texas der har fundet ud af, at der er en fejl i Android-systemet som gør, at de kan få adgang til låste smartphones, ved at indtaste kodeord der er ’lange nok’.

Det er dog ikke under alle omstændigheder at dette hack virker, lyder det i en pressemeddelelse. Det kræver at kamera-app’en tændes og at smartphonen er på låseskærmen. Men, da en smartphone der ligger længe nok, automatisk aktiverer låseskærmen, og da kamera-app’en altid kan startes direkte fra låseskærmen af, er det omstændigheder der hurtig kan genereres.

Men det kræver også, at brugerne har sat mobilen op til kodeord, og ikke pinkode eller et låsemønster. Men hvis de betingelser er til stede, så var forskerne i stand til komme ind på låste smartphone, få fat i data og apps og komme forbi selv krypterede systemer. Det betyder, at de reelt var i stand til at installere ondsindet malware på smartphonen.

Denne fejl er en anden på to uger der påvirker Androids låseskærm. Sidste uge meldte forskere fra ESET at de havde fundet en ny type ransomware, der begravede sig dybt nede i systemet, ændrede låseskærmen og krævede 5.500 dollars for at låse den op

Herunder kan du se videon, hvor en Android-baseret smartphone bliver låst op. Google har udsendt en patch til deres Nexus-modeller, nu venter vi så bare på at andre fabrikanter gør det samme.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3664 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?