Supersimpel backup fra vagthunden

Med Bullguard Backup får du både et backuprogram, der er let at bruge og mulighed for at gemme filer på et krypteret drev i skyen, men det er for let at genskabe password til tjenesten

Hvis vi ikke allerede gør det, så burde vi gøre det. Tage backup af vores computer, altså. I dag lever vi stort set online hele tiden. Alt hvad vi skriver, og ikke mindst alle vores billeder ligger i dag gemt på vores computer. Men hvad nu, hvis den pludselig ikke virker længere?

Backup er og bliver vejen frem, og til det skal vi bruge programmer som Bullguard Backup, som vi her på redaktionen har testet.

Bullguard Backup udmærker sig ved at være let at bruge og kommer med et par funktioner, som vi rigtig godt kunne lide, ikke mindst muligheden for at gemme filer på et krypteret drev i skyen. Men det kommer vi tilbage til om lidt.

Som nævnt så er tjenesten let at bruge, og den er tilsvarende let at komme i gang med at bruge. Du henter programmet fra Bullguards hjemmeside (linket følger i bunden af denne artikel), og når installationen er færdig, så opretter du en konto med din email og et kodeord. Voila så er du klar til at tage backup.

Slet skjult reklame

Du bliver nu præsenteret for en side, der udover Bullguard Backup, også indeholder links til Bullguards øvrige programmer så som Antivirus, Firewall, Spamfilter og forældrekontrol.

Du kan ikke bruge dem, med mindre du opgraderer din konto, og selvom vi da godt kan forstå, at Bullguard godt vil reklamere for deres produkter, så er det irriterende at skulle kigge på de programmer, som er irrelevante for vores backup.

Som udgangspunkt har du 5GB at muntre dig med på backup-delen. Det gælder dog kun, hvis du bruger den 30 dages gratis prøveversion du kan få af programmet. I den betalte version får du som minimum 10GB.

Valgmulighederne

I backup-delen har du så et par muligheder. Den, der er valgt som standard, er ”Tilføj til backup”, men du kan også gendanne data, administrere data, få adgang til dit onlinedrev og tilpasse programmet under indstillinger.

Når du vælger ”Tilføj til backup”, vælger du mapper på din harddisk, som du ønsker at tage backup af. Her er det så lidt irriterende, at vi ikke kunne mærke de forskellige mapper af og sige ”ok” til dem alle.

Vi valgte en, og så endte vi på startbilledet igen, og så skulle vi ind og vælge den næste og så videre. Det kunne godt have været klaret mere elegant.

Hvad der er rigtig spændende, er online-drevet, der i virkeligheden virker på samme måde som Dropbox og Google Drev. Men det er skønt at få det integreret i backup-programmet, og så er filerne krypterede og beskyttede med samme password, som dit backup-program benytter.

Faktisk så synes, vi at der er lettere at gå ind under ”administrer profiler”, har kan du vælge nogle generelle punkter om, hvad du vil køre backup på, for eksempel dokumenter, fotos, musik, videoer og så videre. 

Her kan du også vælge, hvor du vil placere backup’en. Du behøver nemlig ikke lægge den online hos Bullguard, du kan også placere den på en ekstern harddisk, eller måske på dit lokalnetværk.

Det er også her, du kan vælge, hvor ofte du vil køre en backup, og så kan du vælge, om din backup skal komprimeres eller måske krypteres.

Det er rigtig dejligt med de mange valgmuligheder, som programmet har, når du først kommer til at arbejde med det.

Opsamling

Bullguard Backup er faktisk et rigtig godt og meget brugervenligt program. Som vi har nævnt, er der et par små ting, der godt kunne have været udført lidt mere elegant, men helt generelt har vi været ret glade for Bullguard Backup.

Der er dog et sted, hvor filmen knækkede lidt for os. Du kan logge ind på din backup via din browser, og det som udgangspunkt fint nok. Men hvis du har glemt dit password, så kan du få lov til at nulstille det via en ”jeg har glemt mit password” menu. 

Normalt er det en fin funktion, men med en backup er det et sikkerhedsproblem. Det betyder, at andre også kan få adgang til din database, bare de har adgang til din mail. Når vi så samtidig ved, at det ikke er så besværligt at knække en mailkonto, er det klart en sikkerhedsbrist. 

Et backupprogram bør ikke kunne genskabe dit password. Her skal du selv huske på det. Alt andet er et sikkerhedsproblem

 Produktinformation

Navn: Bullguard BackupProducent BullguardFungerer under: Windows 8 / Windows 7 / Windows Vista / Windows XP SP2Kræver 512 MB RAMKræver 200 MB på harddiskenKræver internetforbindelsePris: 10GB i 1 år for 5 computere koster 20 EuroMere information hos Bullguard

 Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Bullguard Backup får rigtig mange point for brugervenlighed og funktionalitet. Men sikkerhedsaspektet trækker desværre ret meget ned i bedømmelsen.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.