Tech-Talk er en podcast der handler om den teknologi der omgiver dig i hverdagen.

Jeg snakker med spændende eksperter og nogle gange tager Tech Talk på tur, for at besøger konferencer, messer og udstillinger i hele verden.

Du kan lytte med herunder, og du kan abonnere på min podcast på både iTunes, Android og RSS-feed. Klik bare på knappen “subscribe” under et podcast-indlæg, og så bliver du guidet videre.

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar, enten her på sitet, eller på vores Facebookside.


TT0020: Malware uden filer

Når du er online så er du konstant udsat for trusler fra malware, phishing, spam og meget mere.

Fælles for dem alle er, at de kræver at en eller anden form for malware bliver downloadet til din computer. Men der findes en anden måde at angribe din computer på – nemlig den såkaldte ‘fileless malware’.

Her kan du angribes uden der bliver downloadet filer til din computer. Det ændrer ikke ved, at der nok skal komme en payload ned på din computer, men … (læs mere)

 

 


TT0019: Vigtigheden af at være visionær

Vi tror alle at vi ved, hvordan fremtiden bliver, og vi tror at vi har styr på hvorfor vi gør som vi gør.

Men i virkeligheden ved vi ikke ret meget, men vi gætter. Anne Skare Nielsen gætter ikke, eller rettere, som fremtidsforsker kommer hun med langt mere kvalificerede gæt på, hvordan fremtiden former sig, og nogle af de gæt deler hun med mig i dette interview.

Her snakker vi også om vigtigheden af at være visionær, både for os som privatpersoner og … (læs mere)

 


TT0018: Fremtidens digitale trends

Vi har alle en holdning til, hvordan fremtiden kommer til at se ud – også rent digitalt.

Nogle drømmer om flyvende biler, andre om AI der klarer dagligdagens indkøb.

Jeg har snakket med Michael Björn, Head of Research Agenda and Quality hos Ericsson Consumer & IndustryLab, om deres undersøgelse: ”10 Hot Consumer Trends 2015”. … (læs mere)

 


TT0017: Hvad er AI?

Begrebet AI bliver brugt af snart alle. Der er AI i min smartphone, der er AI i min bil og i mit antivirusprogram. Og hvem kan sige, hvor AI vil være at finde fremover?

Jeg har snakket med Matti Aksela, Vice President, Artificial Intelligence hos F-Secure for at finde ud af, hvad AI faktisk er, og ikke mindst hvordan det bruges i vores antivirusprodukter.

Lyt med her for at lære meget mere om AI, om … (læs mere)

 

 


TT0016: Den etiske hacker

Trusselsbilledet er mere alvorligt end nogensiden før. De cyberkriminelle bliver stadig dygtigere og virksomhederne får stadig flere og flere problemer med at beskytte sig mod dem.

Men det er ikke det hele, for hvor mange tror at hackerne ‘bare’ sidder bag hans computer eller laptop og leder efter virtuelle adgangsveje, så er det ikke sandheden. Hackeren bruger i lige så høj grad fysiske metoder for at komme ind i din virksomhed.

På en stor sikkerhedskonference som F-Secure afholdt i London for et par uger siden, fik jeg mulighed for at snakke med den etiske hacker Tom … (læs mere)

 


TT0015: Overvågning af hjemmet

Vinterferien står for døren. Skal du spænde brædderne på fødderne og pløje løjperne, mens hjemmet kun er beskyttet af en låsen på hoveddøren, kan hjemmeovervågning måske være noget for dig.

Tech-Talk klæder dig på, før du køber den store og forkromede overvågningsløsning. For der er en række faldgruber, du bør være opmærksom på, hvis du vil undgå skjulte ekstraomkostninger eller falsk tryghed.

Lars og Kasper taler om, hvordan selv dyre abonnementer hos … (læs mere)


TT0014: Sikkerhedstendenser i 2018

IBM har lige udgivet en rapport der tager en status på sikkerhedssituationen i 2018. Det er spændende læsning, hvor de snakker om hvad der sker omkring AI, Ransomware, kunstig intelligens og identitetstyveri.

Lars Bennetzen har besøgt IBM og taget en snak med Peter Lange der er IT-arkitekt, og han uddyber rapporten og fortæller om, hvordan han og IBM ser fremtiden kommer til at forme sig … (læs mere)

 


TT0013: Hvad er Ransomware?

En af de ting der virkelig kan skræmme mig er software der kaprer din computer og låser filerne på den. Ransomware er blevet et stadigt større problem de sidste år, men hvad er Ransomware egentlig og hvad kan vi gøre for at forhindre at blive ramt?

Jeg har besøgt Jan Johannsen SE Manager Nordics fra Check Point Software Technologies – et af verdens førende it-sikkerhedshuse – og han fortæller mere om Ransomware, dens historie og hvad … (læs mere)

 

 


TT0012: Så flytter vi op i skyen

Igen går turen til en café, hvor Lars Bennetzen denne gang møder Jes Schyum, Nordisk kommunikationschef hos Adobe. Vi snakker om cloud computing og om, hvad det kan betyde for os som forbrugere.

Snakken tog mange forskellige retninger, og vi vendte problemstillinger omkring data i skyen … (læs mere)

 

 

 


TT0011: En tur ind i fremtiden

Denne gang er Tech-Talk taget på cafe for at snakke med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator. Planen var at få en ide om, hvad vi kan forvente os i fremtiden – rent teknologisk.

Men der gik ikke længe, inden snakken tog en spændsende og interessant drejning. Diskussionen blev langt mere filosofisk, og vi kom til at snakke de mekanismer der driver den menneskelige adfærd og udvikling.

Anne Skare Nielsen er en guldgruppe af viden og holdninger til, hvorfor mennesker gør som de gør, og hendes anekdoter fra en karriere i fremtidsforskning var utrolig spændende… (læs mere)

 

 


TT0010: Dansk it-succes på Kickstarter

Det er ikke så ofte en dansker får succes på Kickstarter, men det var hvad Nikolaj Hvid opnåede.

Han fik ideen til et helt specielt headset, som på ganske kort tid blev det bedst støttede europæiske projekt på Kickstarter.

Flere produkter fulgte …. (læs mere)

 

 


TT0009: Fingeraftryksscanneren på din smartphone er en sikkerhedsrisiko

Fingeraftryksscanneren på din smartphone er en skøn funktion, der gør mange ting lettere.

Men forskeren Doug Clare fra analysebureauet Fico mener, den også udgør en sikkerhedsrisiko.

I denne podcast forklarer han … (læs mere)

 

 


TT0008: Har Virtual Reality en chance?

tech-talk-episode-8

Virtual Reality har fået en beskeden start, når det kommer til hjemmebrugerne. Men skyldes det teknologien eller folks holdning til VR?

Kasper Nesager-Hansen og Lars Bennetzen har sat PhD. Anders Hermund fra Arkitektskolen i stævne for at høre om hans holdning til VR, og hvor han ser det kan bruges.

For har VR virkelig en chance … (læs mere)

 

 


TT0007: Persondataforordningen – en fordel for både private og virksomheder

D. 18. marts næste år træder den nye EU-persondataforordning i kraft, og mange virksomheder er i tvivl om, hvad den kommer til at betyde for dem.

Derfor har Lars Bennetzen taget en snak med direktør for Ricoh Danmark, Søren Krogh-Nielsen, og Jens Bindesbøll, Head of Ricoh Solutions, for at finde ud af, hvad Persondataforordningen egentlig er for en størrelse.

(læs mere)

 

 


TT0006: 3D printeren kommer til at ændre på alt

3D printeren er tæt på at blive hver mands eje. De er kommet så langt ned i pris, at alle kan købe en, men er de mere end bare legetøj?

Lars Bennetzen snakker med direktør for Ricoh Danmark, Søren Krogh-Nielsen og indehaver af Copytec, Bjarne Rasmussen, der begge har stor erfaring med 3D printeren, og ikke mindst med hvad de kan og bliver brugt til.

Både Søren Krogh-Nielsen og Bjarne Rasmussen kommer med deres bud på, hvad vi kan forvente af 3D printeren om 5 år.

Et af de spændende eksempler … (læs mere)

 


TT005: Fremtiden er fantastisk men fuld af mere overvågning

Fremtiden er fantastisk, og på årets store gadgetmesse i Lars Vegas, CES, var der masser af nye teknologier der blev demonstreret.

Vi så selvkørende biler, gadgets der holdt øje med dit helbred døgnet rundt, og dukker der kan interagere med dit barn.

Men – der er en bagside af medaljen … (læs mere)

 

 


TT004: Mobilen giver malware adgang til hele netværket

tech-talk-episode-4

Truslen mod vores it-systemer er større end nogen sinde. I 2016 var ransomware den største trussel mod vores it-systemer, og den udvikling forventes at fortsætte i 2017.

Men de cyberkriminelle finder hele tiden nye måder at angrib på, og nu begynder de også at bruge mobilen til at komme ind på netværket med.

Leif Jensen, direktør for Kaspersky Lab i Norden og Baltikum, fortæller i denne episode af Tech-Talk, hvordan de cyberkriminelle i høj grad er fuldkommen ligeglade med indholdet af din smartphone, men at de bruger den som springbræt ind på dit lokalnetværk, hvor de så har adgang til alle enheder.

Et par gode råd fra Leif Jensen: … (læs mere)


TT003: Sociale medier gør os for dumme til demokratiet

tech-talk-episode-3

Folk i Vesten har en storbytilgang til nyheder, informationer og sandheder. Før internettets komme dominerede provinstilgangen til, hvad der skete i verden omkring os. Man fordybede sig i reelle nyheder, produceret af rigtige journalister. Ligesom man i små provinsbyer stopper op på gaden og hilser på de forbipasserende, kender sine naboer og ved hvad der rører sig i lokalsamfundet, nærlæste folk avisen, så lange nyhedsindslag på TV og man talte længe om aktuelle nyheder – man tog sig tid til at blive klogere på omverdenen.

I Tech-Talk Episode 3 tager vi udgangspunkt i, at vi ikke længere tager os tid til at fordybe os i nyhederne og informationerne … (læs mere)

 


TT002: Virksomhederne ved ikke, hvad de skal bruge dine data til

tech-talk-episode-2

Virksomheder, multinationale som mindre danske, indsamler data om dig i et hidtil uhørt omfang. Årsagerne er både relative uskyldige, da man gerne vil forbedre produktet og skræddersy det til dine behov, og krænkende, fordi du afgiver informationer, som kan bruges til at manipulere dig til at købe mere.

Virksomheders indsamling af data og oplysninger om dig … (læs mere)

 

 


TT001: Sælger du dine personfølsomme oplysninger for en kvart pose popcorn

tech-talk-episode-1

Teknologi gør vores hverdag lettere. Vi kommer hinanden ved på sociale medier som aldrig før. Vores gadgets hjælper på alt fra vores helbred til forevigelse af de bedste øjeblikke.

Men vi taler sjældent om de konsekvenserne, som teknologien har for os – og vores samfund. Tech-Talk er en podcast, hvor to garvede tech-journalister, Lars Bennetzen og Kasper Nesager-Hansen, taler om den teknologiske udvikling ud fra et bredt perspektiv. (læs mere)