Tesla løfter sløret for fremtidens bil

To motorer, to eller firehjulstræk, autopilot og meget mere er bare nogle af de ting som Tesla Model D bliver udstyret med

Tesla har lige løftet sløret for efterfølgeren til deres Model S, nemlig Model D, udstyret med endnu mere spændende teknologi end den tidligere topmodel.

Tesla Model D er udstyret med to motorer så den har mulighed for at køre med to- eller firehjulstræk, den har også bedre vejgreb, forøget aktionsradius på en opladning, automatiske funktioner og endda højere tophastighed, oplyste Elon Musk, CEO hos Tesla under afsløringe af den nye bil.

Det er godt nok ikke lige til at se forskellen på de to modeller, udvendig er de nemlig helt ens. Ændringerne skal findes under overfladen, og inde i kabinen.

Selvom de to motorer sørger for, at bilen både accelerere langt hurtigere og har højere tophastighed, så er det ikke kun højere hastigheder som den nye Tesla handler om.

Faktisk så har Tesla-fabrikkerne gjort en del ud af at hjælpe føreren med til at køre. Faktisk så er Tesla Model D udstyret med automatpilot der holder øje med vejen for føreren. Den aflæser hastighedskiltene så den ikke kører for stærkt, den holder hele tiden bremseafstand til de forankørende og den hjælper føreren når der skal skiftes vejbane. Bilen kan parkere sig selv, så nu er det slut med at kæmpe med parallelparkeringerne, og hvis du er på privatområde, så kan du tilkalde bilen, så den automatisk kommer kørende op til dig.

Har vi glemt at sige, at bilen har fået en imponerende acceleration? Hvad med at køre fra 0 til 60 mph (96,56 km/t) på kun 3.2 sekund? Ikke dårligt for en eldreven bil, vel?

Den er forsynet med 691 hestekræfter og en tophastighed på 155 mph (249,45 km/t), og den største af de tre modeller (60D, 85D og P85D) kan køre op til 442,5 km på en opladning.

Om bilerne kommer til Danmark er der ikke oplyst noget om, og hvis de gør så bliver prisen næppe specielt lav. Den amerikanske pris ligger på 75.000 dollars for den billigste model (60D), mens den største model får en pris på 120.000 dollars. http://www.youtube.com/watch?v=WbVEkh4AMqM 

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.