TEST: Stor og lækker skærm fra Philips

Jeg har testet den store Philips skærm, 498P9Z, et moster på 49" der giver masser af plads på skriverbordet, og som let kan bruges til både film, spil og arbejde

Philips 498P9. Foto: Philips

Stort er godt, større er bedre og sådan er det bare. Størrelsen betyder noget når det kommer til skærmen, og bortset fra at de store skærme kan være svære at placere på skrivebordet, så er det bare fedt at have en skærm der giver plads nok til alt du har gang i.

Philips 498P9Z er en virkelig fed skærm. 49″ virker i første omgang næsten skræmmende, nærmest intimiderende, men for pokker når først den er sluttet til computeren, og du begynder at placere vinduer rundt om på skærmen, så er det svært at forestille sig at skulle arbejde på en mindre en af slagsen – nogensinde.

Størrelsen svarer til at have to 27″ skærmen stående ved siden af hinanden, men uden den irriterende kant der nødvendigvis kommer når to forskellige skærmen står ved siden af hinanden.

498P9Z leverer et billede i 32:9-format med en opløsning på 5.120 x 1.440, og opløsningen er i QHD, hvilket giver et fantastisk flot billede, uanset hvad du laver.

En skærm af denne størrelse skal naturligvis være buet, hvilket den naturligvis er, og det gør det faktisk let at overskue indholdet på skærmen – når først du har vænnet dig til at du skal være en anelse længere væk fra skærmen end normalt er tilfældet. For ellers får du hold i nakken af at dreje hovedet hele tiden.

Philips 498P9. Foto: Philips

Jeg brugte skærmen til såvel arbejde som film og spil, og der er ingen tvivl om at den er fed til alle dele – at se en film på dette store lærred kræver blot at du kan komme langt nok væk fra skærmen, og at du har et godt højttalersæt. For selvom der faktisk er højttalere indbygget, kan de ikke anbefales. Jeg har sluttet eksterne højttalere til for at sikre mig en god lyd.

Hvor skærmen virkelig viste sine gode kvaliteter var ved billedbehandling. Jeg bruger en del tid på at redigere såvel videoer som billeder, og her er der to ting der er vigtige for mig – dels at have masser af plads til værktøjerne i programmerne, dels at billeder og film fremstår i så ægte farver som muligt.

Naturligvis er denne skærm ikke farvekalibreret professionelt, men Philips lover stadig at den er 91% Adobe RGB klar og 121% sRGB.

Pladsen var der intet problem med, og de farer jeg så på skærmen når jeg arbejdede med videoer og billeder var så gode at jeg ikke havde noget at indvende.

Skærmen kan justeres op og nede og den kan vippes både op og ned samt fra side til side, hvilket er med til at gøre det let at placere skærmen så den passer i forhold til dig.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med skærmen, den giver mig masser af plads til forskellige vinduer, når først jeg har vænnet mig til den store skærm, så er det let at bruge skærmen, og der er så meget plads at jeg uden problemer kan have tre vinduer ved siden af hinanden på samme tid.

Generelt er jeg lidt ked af at skærme i denne størrelse bliver så langstrakte – jeg kunne virkelig godt tænke mig at de blev lidt højere. Det er dog ikke noget unikt ved denne skærm, men noget jeg ser ved alle skærme i denne størrelse.

Højttalerne kunne godt være lidt bedre, og prisen er måske også lige i overkanten. Men ellers har jeg ikke noget at udsætte på denne fede skærm.

Du kan læse mere om skærmen her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?