Trådløs surround-lyd til tv’et

Philips nye Fidelio B5 har baghøjttalere der kan bruges som selvstændige bluetooth-højttalere

Philips Fidelio B5 er et trådløst og alsidigt surround-anlæg. Det er toppen af poppen hos Philips, og én af nyhederne er, at de to løse, og trådløse, baghøjtalere kan bruges som uafhængige højtalere, hvis du eksempelvis vi streame musikken fra din smartphone via Bluetooth.

Hovedfunktionen er at give en krystalklar lyd, når du ser tv på din fladskærm – uanset om det er et tv-program, en film eller du lytter til musik.

Til forskel fra tidligere tider så skal du ikke rode rundt med at få indstillet systemet. Når du placeret systemet der hvor du vil have det til at så, så aktiverer du bare et kalibrerings-program som indstiller lyden for dig, så den passer til rummet.

Der er Dolby Digital- og Dolby Pro Logic II-teknologi, og designet med aluminium og sort er meget elegant. Stoffet, der dækker højtalerne, er også avanceret: Det har fået en speciel behandling, så det er modstandsdygtigt over for støv og flydende væsker – samtidig med, at det lader lyden passere uden dæmpning.

Vælger du at spille musik via Bluetooth fra smartphone, tablet eller computer, kan du tage de to løse højtalere med dig rundt i huset eller haven. Batteriet kan fuldt opladet give dig fem timers musik – og hvis du »kun« ser film, kan det endda holde op til ti timer.

Centerenheden har Bluetooth aptX til Android og AAC til Apple, så du kan streame musik i høj kvalitet, ligesom der også er NFC, så du nemt kan parre højtalerne end andre enheder.

Fidelio B5 har en vejledende pris på 6.499 kroner, og kommer på markedet i oktober.

 

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.