I Tyskland går sociale medier med til at fjerne hadefuld tale

Googles YouTube, Facebook og Twitter gik i sidste uge med på den tyske regerings krav om at fjerne hadefuld tale på deres netværk indenfor 24 timer efter anmeldelse

facebook

Den tyske regering har gennem et stykke tid ønsket at få de sociale medier til at fjerne hadefuld tale rettet minoriteter. Det følger efter en periode med markant øget anti-indvandrer udtalelser på internettet i Tyskland.

Aftalen skulle ikke krænke ytringsfriheden, og alle lovlige udtalelser og meninger, selv hvis de er tvivlsomme, er ifølge aftalen beskyttede.

Det er mekanismer som FSM, en non-profit organisation dedikeret til at beskytte minoriteterne og dens medlemmer, herunder Google, har udviklet, der skal være med til at sikre at det er de rigtige ytringer der bliver slettet.

Internetmediet TechNewsWorld skriver i en artikle, at aftalen indebærer at Google, Facebook og Twitter skal levere en brugervenlig mekanisme som gør det let at anmelde hadefuld tale.

Der skal så gå under 24 timer inden anmeldelsen er vurderet og indeholdet fjernet hvis det dømmes som hadefuldt og ulovligt.

Aftalen er kontroversiel, og i TechNewsWorld er der flere kilder der fortæller om deres bekymringer i forbindelse med denne aftale.

Jillian York, direktør for international freedom of expression ved Electronic Frontier Foundation fortæller til TechNewsWorld at hun mener det er et problem, og at aftalen skaber fortilfælde, som vil kunne misbruges af andre organisationer og regeringer med mindre noble intentioner.

Tyskland har længe været efter Facebook for at få dem til at slå ned på hadefuld tale, og i øjeblikket er tyske anklagere, ifølge TechNewsWorld, i Hamburg i gang med at undersøge Martin Ott, chefen for Facebook i Tyskland, for at afdække, hvorfor virksomheden ikke har slettet indhold med hadefuldt indhold.

Om aftalen kan få konsekvenser for sociale medier i andre lande er der ikke nogle eksperter der ønsker at udtale sig om. Her på Tech-Test følger vi udviklingen.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?