Udskriv din egen skærm

Ny teknologi gør det muligt at fremstille ultratynde og fleksible skærme. Faktisk så kan du skrive dem ud på din egen printer - med lidt hjælp

PrintScreen

Vi kender den godt – knappen PtrScrn, eller som vi kender den – PrintScreen. Men en helt ny teknologi giver PrintScreen en helt ny betydning.

Hvor det før handlede om at tage et skærmbillede, så er PrintScreen fra Embodied Interaction, en måde at udskrive utratynde og specialdesignede skærme på din egen printer.

Teknologien bruger tyndfilm elektroluminescence (TFEL), og gør det muligt at fremstille specialdesignede skærme, enten i et enkelt laboratorium eller hjemme ved din printer. Det sidste kræver kun at du benytter et specialpapir hvor alle lag på forhånd er placeret. Du bruger så en speciel blæk der er elektroluminescent, og så udskriver du bare dit skærmdesign.

Disse skærme kan så placeres på emner, der skal have en eller anden form for skærmfunktionalitet, endda berøringsvenlig. Embodied Interaction giver selv eksemplet at et blad på en plante kan udstyres med et symbol der så lyser op når der kommer et opkald til brugeren. En let berøring af skærmen, og opkaldet besvares.

Der er ingen tvivl om, at denne teknologi kan få utrolig mange spændende anvendelser, og her på redaktionen glæder vi os til at følge projektet, og måske udskrive vores egen skærm der passende kan placeres hjemme i badeværelset, så vi kan følge med i indkomne emails mens vi er i bad. http://www.youtube.com/watch?v=LiD7dnqY034 

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.