Verdens mindste fuldstørrelse tastatur til tablet og smartphone

TextBlade fra WayTools er et meget småt tastatur med meget store taster beregnet til din tablet – forvirret? Læs videre her i artiklen

TextBlade

Tablets er hastigt ved at overtage pladsen for laptoppen, og hvorfor også slæbe en flere kilogram tung laptop med, når du kan nøjes med en tablet på et par hundrede gram.

Men tabletten, og smartphonen, har et problem. De har intet fysisk tastatur. Hvis du skal skrive, så skal du bruge det tastatur, der dukker frem på skærmen, og det er langt fra optimalt. Dels kan du aldrig hvile fingrene på tasterne, du kan heller ikke føle om du rammer tasterne, og du er nødt til at kigge meget nøje ned på tastaturet, når du skriver. For folk som undertegnede, der bruger 10-fingersystemet, er det lige så hurtigt at riste runer som at skrive på det det såkaldte soft-tastatur.

Men TextBlade ser ud til at være en løsning, der både kan skaffe os et tastatur til tablet og smartphone, det er muligt at arbejde på, og som samtidig er så lille, at det uden problemer kan ligge i en bukselomme.

TextBlade består af tre dele – to dele der udgør hver sin halvdel af tastaturet og så en stor mellemrumstangent der samtidig er etui til de to føromtalte halvdele. Alt sammen fylder og vejer kun 1/3-del af en iPhone – se nu er det ved at være interessant.

De to tastaturhalvdele består af hver fire taster, der er noget større end almindelige taster på et tastatur. Hver tast har så flere forskelige bogstaver eller tegn, de kan bruges til, så det afhænger af, hvor på tasten du trykker, hvilket tegn du skriver på skærmen.

Så tastaturet er et traditionelt QWERTY-tastatur, og tasternes funktioner er taget fra, hvordan 10-fingersystemet bruges. For eksempel bruges pegefingeren på venstre hånd til at ramme tasterne R,T,F,G,V,B og derfor har den midterste tast de værdier.

Det skal nok kræve lidt tilvænning, men WayTools skriver selv, at det understøtter skrivehastigheder på over 100 ord i minuttet, hvilket er en imponerende høj skrivehastighed.

Herudover har WayTools indbygget en række funktioner, som gør det lettere at navigere rundt i et dokument, rette, markere, klippe og slette.

Indtil videre er der ingen oplysninger om, hvornår eller om TextBlade kommer med dansk layout, men vi håber – ellers må vi jo bare lære at skrive på en engelsk version.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?