Vi lytter ikke med, siger Samsung

Debatten om de smarte tv fra koreanske Samsung, der skulle lytte med på samtalerne i dagligstuen, er ikke sand, udtaler Samsung

Samsung Smart tv

Der var været en glødende debat i medierne om Samsungs smarte tv-apparater, der kan styres med stemmen. Angiveligt skulle de lytte med på alt, der bliver sagt i rummet, og spekulationerne gik så på, om samtalerne blev optaget og måske sendt videre, for eksempel til Korea, hvorfra Samsung kommer.

Samsung er nu kommet ud med et svar på de påstande, som kort kan koges ned til “Nej – vi lytter ikke med.”

I en udtalelse som Samsung udsendte i går, skriver salgsansvarlig for tv hos Samsung i Danmark, Kasper Thomsen:

“Helt konkret optager TV’et kun stemmekommandoer, når du laver en specifik søgning ved at klikke på en knap enten på din fjernbetjening eller på skærmen, og når du samtidig taler ind i mikrofonen i fjernbetjeningen. Når stemmestyringen er aktiveret, er der desuden et ikon nede i hjørnet af TV’et, som angiver, at funktionen er tændt. Det er en komplet misforståelse, at TV’et skulle stå og optage alle samtaler i stuen.”

Samsung forklarer videre i deres udtalelse, at der er indbygget to forskellige stemmegenkendelsesfunktioner i Samsung Smart TV:

  1. Den første funktion er en indlagt stemmestyringsfunktion, som gør det muligt for brugeren at styre tv’et (f.eks. kanalskifte eller lydstyrke). Denne funktion kan aktiveres ved at sige “Hej tv”. Funktionen er 100 % offline, da den ikke er tilsluttet en ekstern server. Og ingen optagelser bliver fysisk gemt på tv’et.
  2. Den anden stemmestyringsfunktion er et interaktivt søgesystem som giver brugeren mulighed for at stille spørgsmål, så som, ”hvad skal jeg se i aften klokken syv?”. For at få adgang til denne service skal brugeren bruge en mikrofon på fjernbetjeningen, som er uafhængig af mikrofonen på tv’et. Funktionen virker på samme måde som andre stemmegenkendelsesfunktioner – og du skal trykke på en knap på fjernbetjeningen for at aktivere den.

Det skulle derved kun være den interaktive søgefunktion, der benytter sig af en ekstern server. De indtalte stemmedata sender har til Nuance Communications Inc, der omdanner stemmedata til tekst, så søgeresultaterne kan sendes tilbage til tv’et.

“Vi sælger ikke vores kunders private data videre til eksterne personer eller virksomheder. Den interaktive søgefunktion i Smart TV involverer en tredjepart, Nuance Communications, Inc., som bistår med en del af den service, vi leverer. Desuden er al data krypteret, når de går til og fra den eksterne server,” siger Kasper Thomsen.

Her på Tech-Test har vi ingen grund til ikke at tro på Samsung, men det er værd at huske på, at muligheden for at lytte med er tilstede.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?