Virtuel dørvogter til WiFi-nettet

Medarbejdernes brug af trådløse netværk truer it-sikkerheden. Cisco lancerer nu en teknologi, der bruger kontekstbestemte data, så adgang til fortrolige netværk blandet andet afhænger af, hvem du er og hvor du befinder dig

cisco

Der findes næppe en virksomhed eller privat bruger der ikke er glade for de trådløse netværk. Men der er en bagside af medaljen – mange virksomheder føler nemlig at it-sikkerheden trues, når flere og flere medarbejdere kan logge på fra mobile enheder.

It-giganten Cisco har derfor nu indført deres Identity Services Engine (ISE 2.0) der skal gøre det sværere for udefrakommende at få adgang til fortrolige netværk, f.eks. på hospitaler, hvor adgang til patientdata ikke må falde i hænderne på de forkerte personer.

ISE 2.0 er en løsning der sikrer, at de kun er personer med de korrekte godkendelser der kan tilgå netværket, og kun hvis de er indenfor et nærmere specificeret område. Skulle det være ønskeligt, så kan systemet også sættes op til, at det ikke kun er placeringen der er vigtig, men også på hvilket tidspunkt det sker.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?