Waoo! er nordiske mestre i Netflix

Fiberbredbåndsselskabet Waoo! er nr. 1 i hele norden på Netflix’ seneste ISP Speed Index

Netflix

I går offentliggjorde Netflix december-opgørelsen over de internetudbydere, der leverer den bedste streamingoplevelse. Waoo! ligger klart i front på den danske liste, og med en tophastighed på 3,97 Megabits per sekund har selskabet nu også stukket snuden en smule foran de hidtil førende svenskere på Netflix-kvaliteten.

Fibernettene fra Waoo! har, siden Netflix begyndte deres målinger, ligget i front på den danske liste, mens svenske Com Hem, der ligesom Waoo! har implementeret Netflix på deres tv-boks, hidtil har ligget på førstepladsen. Til sammenligning ligger den bedste leverandør i USA, Google Fiber, på 3,7 Mbps i december og på verdensplan leverer Improware i Østrig den højeste hastighed på 4,35 Mbps.

”Waoo!’s placering skyldes i høj grad vores partnerskab med Netflix, hvor Netflix-tjenesten er integreret direkte i tv-boksen. Det betyder, at kunderne kan få signalet direkte via fibernettet op på tv-skærmen uden nogen tab af hastighed, hvor streaming på en pc eller tablet ofte vil påvirke kvaliteten negativt. Derudover spiller det selvfølgelig også positivt ind, at fibernetværket og vores infrastruktur er så langt fremme teknologisk,” siger Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo!.

Den seneste opgørelse fra Netflix dækker december, som ifølge den amerikanske virksomhed er den måned, der bliver streamet flest tv-serier og film. Men selvom der er risiko for at opleve spidsbelastninger i juledagene, hvor danskerne for alvor får brugt Netflix, har det ikke ført til dårlige brugeroplevelser hos Waoo!’s kunder.

”Kapaciteten på vores fiberbredbånd bliver i modsætning til mange andre teknologier ikke presset, når flere brugere er på samtidig. Derfor oplever vores kunder ikke et dyk i hastigheden i prime time. Selv hvis alle i nabolaget skulle finde på at streame Netflix på én gang, ville det ikke nedsætte hastigheden, hvilket tydeligt fremgår af vores placering som nr. 1 i Norden,” fortæller Jørgen Stensgaard.

Fakta om målingen
ISP-opgørelsen offentliggøres på Netlix’ nordiske blog og viser den gennemsnitlige streaminghastighed for de enkelte internetudbydere. Netflix opgør hastigheden for prime time, hvilket vil sige det tidspunkt, hvor belastningen i udbyderens net er størst. Ifølge Netflix giver denne opgørelse det mest dækkende billede af kundeoplevelsen, fordi det tager højde for såvel varierende indholdskvalitet, brug af teknologi og kapaciteten i netværket. Liste findes her.
About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.