Windows 9 lige om hjørnet

D. 30. september vil Microsoft løfte sløret for Windows 9. Her er lidt af det vi ved kommer med i det nye operativsystem

Windows 8.1

Lad os bare sige det med det samme. Al information om det kommende OS fra Microsoft er rygter, men disse rygter kommer fra pålidelige kilder tæt på Microsoft. Her på Tech-Test tillader vi os derfor at gætte på, hvad vi kommer til at se i den kommende version af Windows.

Startmenuen kommer tilbage. Den har længe været savnet, og nu ser det ud til at softwaregiganten bakker ned og indfører den igenVirtuelle skriveborde. Som nogle af os kender fra Mac OS, kommer Windows 9 med muligheden for at køre med flere skrivebordeMetrogrænsefladen forsvinder, måske. Rygterne forlyder, at Windows 9 vil kunne køre både med og uden Metrobrugergrænsefladen. Så brugere af mus og tastatur kan undlade at bruge grænsefladen, der er født til en tabletSkrivebordet forsvinder, for tabletbrugerne. I forlængelse af ovenstående, så forlyder det også, at brugere af en tablet og/eller en hybrid ikke behøver have Windowsskrivebordet, men udelukkende MetrogrænsefladenDen digitale assistent Cortana kommer også på Windows 9. Det kommer så ikke til at betyde så meget for danske brugere, her fungerer Cortane nemlig ikke endnu

Der vil også være en masse opgraderinger under overfladen, ikke mindst skulle OS’et udnytte hardware ressourcer bedre, og dermed køre bedre på eksisterende hardware.

Vi glæder os til slutningen af september, når Microsoft officielt løfter sløret for Windows 9.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.