Xbox One overgår PlayStation 4 i salg

Microsoft har taget føringen på det toneangivende engelske konsolmarked. "Det skyldes, vi har de bedste spil", siger Xbox-chef

Xbox one vs Playstation 4

PlayStation 4 dominerer ikke længere toppen af hitlisten i Storbritannien. For tredje uge i træk sælger Xbox One bedre end Sonys konsol. I denne uge nåede Microsoft en vigtig milepæl med Xbox One, der har solgt mere end en million eksemplarer.

MCV har kigget på salgstallene fra detailhandlen, hvor man vurderer, at det er titler som Sunset Overdrive, Halo: The Master Chief Collection og Call of Duty: Advanced Warfare, der er med til at sælge Xbox One. Microsoft har desuden for nylig lanceret en hvid udgave af deres næste generationskonsol, der har 1TB harddisk frem for 500 GB.

Microsoft mener også, at det er spillene, der gør, at Xboxen i disse dage fører i salg. I en udtalelse til MCV siger Xbox UKs marketingsdirektør, Harvey Eagle:

“Vi ser et fantastisk momentum med Xbox One, der har solgt næsten 10 millioner eksemplarer til detailled over hele verden. Dette momentum reflekteres i Storbritannien – især i de sidste tre uger (…). Folk køber spilkonsoller for at spille de bedste spil, og Xbox One er hjemstedet for de bedste spil.”

Man skal dog tage Harvey Eagles udtalelse med forbehold, eftersom de 10 millioner eksemplarer kun er solgt til butikkerne, der endnu mangler at sælge dem til forbrugerne.

PlayStation 4 er dog samlet set den meste solgte konsol i Storbritannien, da Sonys maskine nåede en million milepælen tilbage i september.