TEST: To vildt fede headsets

Jeg har haft fingre i to helt nye, helt trådløse, in-ear headsets og begge formår at imponere med en vildt flot lyd og fedt design - komforten er dog ikke helt så imponerende

Når det kommer til headsets, så er der ingen tvivl om, at de helt trådløse in-ear-headset efterhånden er langt mere populære end de traditionelle over-ear og on-ear. To af de helt nye har lige været en tur forbi mine øre, dels JBL Tour Pro+ TWS, dels OnePlus Buds Pro, og begge er to virkelig fede headset, og begge har en meget rimelig pris.

Jeg har testet dem omkring komfort, funktioner, batterilevetid og musikkvalitet, og langt hen ad vejen går de tå til tå med hinanden. Det er virkelig på detaljerne at man skal finde forskellen på dem, og det var svært at kalde det ene bedre end det andet.

Inden den egentlige test så kiggede jeg på designet, og hvor de begge er flotte, også når det kommer til etuiet, så er der ingen tvivl om, at OnePlus Buds Pro er det overlegne her. Etuiet er slankt og elegant, og selve ørepropperne har et superflot design.

De har godt nok en pind som du også finder på Air Pods, men i stedet for at hænge ud af øret som spaghetti, så smyger de sig langs øreflippen og det er faktisk ikke ret store.

JBL Tour Pro+ TWS har et mere klassiske JBL-design, hvor propperne er noget større og det samme gælder etuiet. Men hvis man er til JBL, så er der ingen tvivl om at det design vil tiltale dig.

Komforten

Når det kommer til komfort, så scorer OnePlus Buds Pro også lidt højere. Det sidder virkelig godt i ørerne, og selvom ømheden meldte sig efter et par times, så følte jeg stadig at de sad rigtig godt, ikke mindst når man tager prisen i betragtning.

Når det kom til JBL Tour Pro+ TWS så måtte mine øre give op efter en times tid, også selvom jeg gjorde hvad der var muligt for at finde det bedste fit – hvilket du kan læse mere om længere nede i teksten.

Funktioner

Når det kommer til funktioner så er der ingen tvivl om at JBL leverer det mest overlegne headset, og det skyldes den tilhørende app der følger med. Fra den kan du ikke slå adativ støjreduktion og Smart Ambient til og fra – samt bestemme styrken af dem, du kan også bestemme hvad du ville betjene direkte fra ørepropperne.

Her var OnePlus Buds Pro låste, du kunne springe i musikken og slå støjreduktion til og fra, samt aktivere en zen-tilstand, hvor du fik en blanding af hav- og fulglelyde ind i øret – til at meditere til gætter jeg på.

JBL Tour Pro+ TWS. Foto: JBL

JBL Tour Pro+ TWS kom også med en equalizer i app’en, og det måtte du så undvære med OnePlus Buds Pro, for der var slet ikke nogen app til det headset. Det vender jeg så lige tilbage til når vi skal snakke om musikkvaliteten.

Endelig havde JBL Tour Pro+ TWS også en funktion til at tjekke om pasformen var korrekt. Den var dog lidt underlig, for jeg prøvede forskellige silikonepropper, og jeg fik at vide at pasformen var god på de fleste, også selvom jeg klart blev øm i ørerne af at bruge dem.

Vi skal også lige vende støjreduktionen, og har var JBL Tour Pro+ TWS imponerende godt. Når den blev slået til så forsvandt omverdenen totalt, og jeg kunne nyde alle detaljerne i musikken helt uden forstyrrende elementer ude fra – det var godt nok imponerende.

OnePlus Buds Pro havde en ganske fin støjreduktion, men den manglede stadig ret meget i forhold til JBL, og jeg kunne ikke vælge hvor meget støjreduktion der skulle bruges, det var alt eller intet. Og her var alt altså ikke så god som jeg havde håbet.

Gode batterier

En ting der er vigtig når det kommer til trådløse headsets, så er det en fornuftig batterilevetid, og her scorer begge vildt højt. JBL kan levere op til 32 timers spilletid, når man medregner den strøm der er i etuiet, mens OnePlus kan bryste sig af af helt op til 38 timer på en fuld opladning. Det er langt mere end jeg nogen sinde kan få brug for, og det var altså ret imponerende.

OnePlus Buds Pro. Foto: OnePlus

Begge understøtter også trådløs opladning, og hvis du i forvejen har en Warp Charger fra OnePlus, så understøtter deres Buds Pro naturligvis hurtig opladning med den.

Musikkvaliteten

Endelig er der så musikkvaliteten, og her var jeg virkelig i vildrede. For begge leverer bare en virkelig fed lyd. De kommer begge med den flotte og fyldige bas jeg er så vild med, mellemtonerne var flotte og havde den klarhed der er vigtig for at give musikken bredde og diskanterne var klare og skarpe.

Men der var en anelse forskel i mellemtonerne, trods alt. JBL Tour Pro+ TWS stod så klare som jeg kunne ønske, mens OnePlus Buds Pro var en anelse mindre klare. Det var ikke meget, men der var dog en lille forskel her.

Og så er der altså en ting mere der giver JBL et par ekstra point her – og det er den equalizer der er med. For udover at jeg kunne vælge mellem et par faste indstillinger, så kunne jeg også selv justere lydbilledet, og det var jeg ret vild med. For på den måde kunne jeg få præcist den lyd frem jeg gerne ville have – også når det gjaldt forskellige typer af musik.

Omvendte så var OnePlus Buds Pro justeret ret godt, og jeg ville næppe have savnet en equalizer hvis jeg ikke lige havde haft det andet headset i øret.

Bedømmelse JBL Tour Pro+ TWS

Samlet vurdering 95%

Et headset med mange kvaliteter. Fed lyd, flot batterilevetid, det klassiske JBL-design og masser af funktioner og tilpasninger der kan nås fra app’en.

Desværre er det ikke helt så komfortabelt som jeg havde håbet, her skal JBL arbejde lidt mere – jeg ved det kan lade sig gøre.

Du kan læse mere om JBL Tour Pro+ TWS her.

Det koster JBL Tour Pro+ lige nu

Bedømmelse OnePlus Buds Pro

Samlet vurdering 95%

Jeg er helt vildt med Buds Pro fra OnePlus. Det er fedt at OnePlus både har leveret et headset der er flot, diskret og med en fed lyd.

Jeg savner lidt flere funktioner, og en app hvor jeg kan justere headsettet, og så kunne mellemtonerne godt være en anelse bedre. Men det er virkelig et fedt headset.

Du kan læse mere om OnePlus Buds Pro her.

Det koster OnePlus Buds Pro lige nu

About Lars Bennetzen 3888 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?