Sådan beskytter du din smartphone bedst

Vores smartphones er et oplagt mål for de cyberkriminelle, specielt efter vi i stigende grad bruger dem til netbank, e-boks, e-mails og sociale medier. Derfor er det vigtigt at beskytte den, og her følger seks gode råd til hvordan du gør det

smartphone

Den danske it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com fortæller til Tech-Test, at han forventer at der vil ske en stigning i mængden af angreb mod smartphones i 2016. Ifølge Janus R. Nielsen vil vi komme til at se falske apps, hackede netværk og inficerede push e-mails som nogle få af de midler, it-svindlerne vil tage i brug i forsøget på at hacke sig ind på din smartphone.

”Med det stigende brug af private data som bankoplysninger, passwords og private dokumenter, er smartphones blevet et populært hackermål. Og det er desværre langt fra alle, der har beskyttet sig mod it-angreb,” siger Janus. R. Nielsen, der er grundlægger af MYMobileSecurity. Han kommer her med seks gode råd til at beskytte sin smartphone mod it-angreb.

smartphone

1. Undgå falske applikationer

Vær først og fremmest opmærksom på falske applikationer, der sender data fra mobilen tilbage til bagmændene, der ofte forsøger at få de falske apps til at ligne velkendte og populære apps. En god idé er at tjekke andre brugeres anmeldelser af app’en, før du beslutter dig for at installere den. Undgå derfor helt nye apps, der ikke har fået nogle anmeldelser.

2. Brug pinkoder

Lås din smartphone med både en pinkode til selve mobilen og også til sim-kortet, så du er bedre sikret mod ubudne gæster.

3. Pas på åbne netværk

Vær opmærksom når du logger på åbne netværk, der ikke kræver en adgangskode. Undgå at tilkoble din smartphone til disse netværk, hvis du skal tjekke din netbank eller handle på nettet. It-svindlere kan stå bag åbne netværk og dermed snuppe dine personlige data. Det bedste er derfor udelukkende at logge på netværk, der kræver en adgangskode, forklarer Janus R. Nielsen.

4. Tag backup

Det er en god idé løbende at tage backup af dine vigtige data på mobilen, som billeder, videoer, kontakter osv. Det kan du gøre ved manuelt at tilslutte mobilen til computeren og dermed kopiere tingene over. Men for at det skal være endnu nemmere, kan du bl.a. anvende iCloud eller Dropbox.

5. Brug Antivirus-program

Mange bruger både sin smartphone til private og arbejdsrelaterede data, som ikke skal havne i hænderne på de forkerte. Hvis ikke allerede du har et antivirus-program på din mobil, er det vigtigt at skaffe det, så dine private billeder og vigtige passwords forbliver private.

6. Vær kritisk

Ligeså vel som du kan klikke på et inficeret link fra din computer, kan det også ske fra din mobil. Det kan både være fra en falsk e-mail, du har fået tilsendt eller et link på de sociale medier. Vær derfor kritisk og brug din sunde fornuft, før du klikker på et link, en fil eller andet der virker mistænksomt.

About Lars Bennetzen 3874 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?