TEST: Accentum True Wireless leverer en god lyd, men det sidder ikke godt i øret

Sennheisers nyeste in-ear-headset er billigere end tidligere headsets, hvilket du ikke mærker på lyden. Desværre så mærkes det markant på komforten...

Accentum True Wireless. Foto: Sennheiser

Sennheiser har været meget aktiv gennem det sidste års tid med nye headset, hvor af nogle har ramt ved siden af målet, som f.eks. Momentum True Wireless, mens andre, som Accentum Plus, går rent hjem med den forventede lydkvalitet og komfort som Sennheiser er kendt for.

Ny har Sennheiser så lanceret Accentum True Wireless, et trådløst in-ear-headset, der i modsætning til Momentum True Wireless, koster en pæn del under 2.000 kroner. Det headset har jeg så haft til test og lyttet til, og det har både været en fornøjelse og en udfordring.

Fornøjelsen ligger i den gode lyd headsettet leverer, mens udfodringen kom i den manglende komfort.

Så lad os kigge nærmere på headsettet, og starte med designet og materialevalg. Umiddelbart minder headsettet rigtig meget om Momentum True Wireless. Det har næste samme design, omend der er ændret en anelse i designet tæt ved selve øreproppen, hvilket blandt andet betyder at den gummiring der sad på storebroderen er væk her.

Materialevalget er et relativ billigt plast, og det mærkes både på etuiet og på selve ørepropperne. Det i sig selv kunne jeg godt leve med, hvis det altså sad godt i øret. Men desværre er det ikke tilfældet. Jeg prøver altid et in-ear-headset med standard-silikonedutter, og i langt de fleste tilfælde passer de godt i mine ‘standard-ører’.

Men Accentum True Wireless pressede med det samme i øret på mig, og jeg var nødt til at gå på jagt blandt de silikonedutter der fulgte med. Jeg endte med at vælge en størrelse mindre, hvilket var den bedste kombination af et mindre pres i øret, og at ørepropperne stadig sad nogenlunde fast i ørerne.

Men helt godt blev det aldrig, der var hele tiden et lille ubehageligt pres i øret, og fordi jeg måtte ned i størrelse i silikonedutter, føltes det som om headsettet var tæt på at falde ud.

God lyd

Med headsettet på plads i mine ører, gik jeg så i gang med at lytte til musik, og umiddelbart var musikken ulden eller støvet om du vil. Men det viste sig at det var et bestemt musiknummer som headsettet bare ikke kunne lide, hvilket undrede mig.

Herefter gik det langt bedre. Der var en fin og lækker dynamik i lyden og en rigtig god bas der lagde en god bund i musikken. Bassen kunne måske have været en anelse mere klar, men alt i alt var jeg meget glad for bassen i Accentum True Wireless.

Sennheiser Accentum True Wireless. Foto: Sennheiser

Der var heller intet at udsætte på mellemtoner eller diskant, her var lyden rigtig god og helt på det niveau jeg forventede af et headset til omkring 1.500 kroner.

Det er også muligt at ændre på lydbillede i app’en, og det er så den vi skal snakke lidt om her.

Jeg skal også lige berøre støjdæmpning og transparens. Her gør headsettet det virkelig godt. Sennheiser har virkelig godt styr på, hvordan man dæmper udefrakommende lyde, og transparensen virker god og naturlig.

Mange muligheder i app

Sennheiser har deres app, Smart Control, som de bruger til alle deres headsets. Jeg kan godt lide ideen om at man ikke skal have en ny app til et nyt headset, og jeg har da også stiftet bekendtskab med Smart Control før.

Den har en rigtig fin equalizer, hvor du kan justere lydbilledet ret præcist, og jeg kan godt lide den del. Der er en række fast indstillinger, pop, rock osv., men dem kan jeg ikke lide. Om det er fordi de er genetiske til alle Sennheisers headsets, eller hvad årsagen er, ved jeg ikke. Men de virker bare ikke ordentligt sammen med Accentum True Wireless.

Jeg kan virkelig ikke lide den måde musikken kommer til at lyde når jeg bruger dem. Men når jeg selv bruger equalizeren, så kan jeg få gode resultater.

Der findes også et par andre funktioner i headsettet, hvor jeg blandt andet kan indstille den fysiske betjening af headsettet, og jeg kan opdatere headsettet med ny firmware.

Men, og her er min store anke ved app’en, der er også et par funktioner der er låst bag en Sennheiser-konto. Det betyder, at hvis jeg skal have adgang til funktionen der laver en personlig-indstillinger af headsettet, baseret på min hørelse, så skal jeg oprette og logge ind på en Sennheiser-konto.

Det samme gælder, hvis jeg skal bruge den funktion i app’en, der ændrer på lydindstillingerne, f.eks. lydtransparens, støjdæmpning osv, alt efter hvor jeg befinder mig.

Jeg er ikke tilfreds med det krav. Jeg bryder mig ikke om at jeg skal levere mine personlige data til Sennheiser for at få fuld glæde af mit headset – slet ikke når det koster 1.500 kroner.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Sennheiser Accentum True Wireless er et ganske fint headset på flere måder. Rigtig god lyd, rigtig god støjreduktion og fin transparens. Men byggekvaliteten er ikke overbevisende og komforten lader en del tilbage at ønske.

Jeg er heller ikke glad for at flere af de spændende funktioner i headsettet er gemt bag en Sennheiser-konto, det bare ikke ok.

Du kan læse mere om Accentum True Wireless her.

I skrivende stund ligger prisen på ca. 1.500 kroner.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.