Fantastisk lyd med en enkelt udfordring

Beoplay E6 hører til blandt de bedste trådløse hovedtelefoner, når det gælder lyd. Bluetooth-kvaliteten bliver dog udfordret, hvis man putter sin mobil i baglommen

Beoplay E6. Foto: B&O

Bang og Olufsen har med Beoplay serien lanceret nogle rigtig gode produkter til en pris, der måske ikke ligefrem er billig, men som alligevel er til at komme i nærheden af. E6 er endnu et eksempel på, at Bang & Olufsen fortsat lægger vægt på fremragende lyd, innovation og lækkert design.

Stor lyd i lommeformat

Lyden i E6 er fremragende. Ud over god balance mellem diskant, mellemtone og bas, skaber E6 et lydbillede, der er både stort og flot. Faktisk lyder det mere, som om der er tale om et par gode over-ear hovedtelefoner.

E6 spiller ret højt, og vi har sjældent behov for at skrue ret meget over middel for at ramme en god volumen. Der er samtidig mange detaljer i lydbilledet, og selv når vi lytter til gamle sange, vi har hørt mange gange før, kan vi pludselig høre nye detaljer dukke op. Det betyder også, at E6 straffer os, når vi lytter til musik i lav kvalitet. For lige som de flotte detaljer bliver fremhævet, så bliver det også meget tydeligt, når kvaliteten er for lav. En anden detalje, der skiller sig ud, er bassen.

Hos Beoplay E6 er bassen virkelig god, og føles langt mere som en rigtig bas end vi tidligere har oplevet i trådløse in-ear hovedtelefoner. Hvis man vil justere lyden, kan man bruge Beoplay-app’en til at lave forskellige lydprofiler i den visuelle equalizer. Det virker fint, og gør det nemt at tilpasse lyden efter smag. App’en er dog ikke altid lige hurtig til at få kontakt, hvilket kan være lidt frustrerende. Det betyder ikke det store for musikken, og samlet set får vi en lydoplevelse, der er ud over det sædvanlige, og som vi varmt kan anbefale.

Beoplay E6 slukkes ved at klikke ørepropperne sammen. Foto: B&O

Beoplay E6 slukkes ved at klikke ørepropperne sammen. Foto: B&O

Bluetooth halter i baglommen

Den eneste alvorlige kritik, vi er nødt til at give E6 med på vejen, handler om Bluetooth forbindelsen, der kunne være bedre. Der er ingen problemer, når vi f.eks. lytter til musik på mobilen, og har den i en taske eller i en forlomme.

Men er vi uden for og putter telefonen i baglommen, begynder forbindelsen at skratte og falde ud med det samme. Og det fortsætter så længe E6 skal fange Bluetoothsignalet fra mobilen i baglommen. Så hvis man hører til dem, der smider mobilen i baglommen, så er dette måske ikke det rette headset.

Super pasform og smarte features

In-ear hovedtelefoner er ikke altid lige behagelige at have siddende i ørerne. Heldigvis har Beoplay E6 en rigtig god pasform. Der følger flere forskellige propper med, så man kan tilpasse størrelse. Samtidig har hver prop en udskiftelig ”vinge”, der sikrer, at hovedtelefonerne sidder solidt fast. De kommer også i forskellige størrelser, og vi oplever en fremragende pasform.

Vægten på 21 gram er så lav, at vi faktisk ikke lægger mærke til dem. Batterilevetiden er på 5 timer, og batterierne er fuldt opladet efter ca. to timer i laderen. Hvis man gerne vil slukke hovedtelefonerne, kan man bare holde dem op imod hinanden, så de to hovedtelefoner rører ved hinanden. Der sidder en magnet i hver, og når det klipses sammen som en halskæde, slukker E6 automatisk.

Holdbart og flot design

E6 er lavet i materialer, der skal gøre det nemt at rengøre dem. Selve hovedtelefonen er beklædt med silikone og ledningen er pakket ind i flettet stof. Det føles lækkert at røre ved, og beskytter ifølge B&O E6 imod fugt, smuds og sved. Selv om der altså er tale om nogle robuste hovedtelefoner, så er designet flot og enkelt.

Med Beoplay E6 har B&O i vores øjne lavet de flotteste trådløse in-ear hovedtelefoner på markedet i dag.

Produktinformation

 • Produktnavn: Beoplay E6
 • Producent: B&O
 • Bluetooth: 4,2
 • Batteri: 2 x 50mAh
 • Batterilevetid: op til 5 timer
 • Frekvens: 20 – 20.000 Hz
 • Impedans: 16 Ohm
 • Følsomhed: 113dB SPL +/-3dB, -3dbFS @ 1kHz
 • Vægt: 21 g
 • Elektro-dynamiske drivere: 6,4mm
 • Længde: 52 cm

Bedømmelse

Samlet vurdering 84%

Beoplay E6 leverer rigtig god og velafbalanceret lyd, som fremhæver detaljerne i lydbilledet. Bluetooth forbindelsen driller, hvis mobilen ryger i baglommen. Det er ikke noget, der ødelægger oplevelsen, men sætter alligevel en begrænsning, som i vores øjne fylder for meget. Ud over den ene ting, er der tale om nogle fremragende hovedtelefoner med rigtig gode features. Samtidig er det ikke kun lyden, som tæller her. Designet er både enkelt, stilfuldt og funktionelt, og det er bestemt også med til at trække karakteren op.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?