Nye nyheder

Alle nyheder fra Apple

Vanen tro har Apple lanceret mange nye og spændende produkter på deres september-lancering, herunder ny iPhone, nyt Apple Watch og nye AirPods. Denne artikel er en kort oversigt over de nye produkter. På Apples danske hjemmeside kan du læse meget mere om de enkelte produkter. iPhone 16 og iPhone 16 Plus er de mindste modeller i den nye serie, og de er begge bygget på den nye specialudviklede A18-chip. De er udviklet til Apple Intelligence, et personligt intelligenssystem, der skulle forstå personlig kontekst og levere intelligente oplysninger når brugeren arbejder med mobilen, og samtidig beskytte brugernes data. Begge mobilerne har en XDR-skærm på hhv 6,1″ og 6,7″ OLED med Dynamic Island – som vi kender fra tidligere. De har også begge fået Handlingsknappen som vi så på iPhone 15 Pro-modellerne sidste år, så det er let at tilknytte opgaver, som f.eks. at starte en favorit app. Kameraet er et 48MP Fusion-kamera med 2x teleobjektiv smt et 12MP ultravidvinkelobjektiv, og der er kommet autofokus på makrofoto. Video kan optages med Rumlig lyd, som naturligvis igen understøttes af deres AirPods. A18-chippen er en andengenerations 3-nanometerteknologi, og 16-core Neural Engine er blevet optimeret til generative modeller og skulle køre ML-modeller op til 2x hurtigere end A16 Bionic-chippen. Prisen kommer til at starte på 7.499 kroner hhv. 8.499 kroner. iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max er de store modeller i den nye serie, og begge er drevet af den nye A18 Pro-chip. Flere elementer er de samme, omend større. Apple fortæller at …. (læs mere her)
Nyhedsbrev

PM: Philips Hue lancerer ny Sync box, nye lamper og opdateringer til Philips Hue Secure

Pressemeddelelse for: Signify Den nye Philips Hue Sync box synkroniserer lys med den nyeste HDMI 2.1-videostandard, der bruges af spilkonsoller som PS5 og Xbox Series X, med opløsninger på op til 8K og opdateringshastigheder på op til 120 Hz. Philips Hue Tento og Datura loftslampeserierne er nu udvidet med kvadratiske og rektangulære designs. Der lanceres også nye Philips Hue Secure-funktioner og -automatiseringer, såsom Alexa- og Google Home-kompatibilitet, samt nye Philips Hue funktioner i appen. Lyssynkronisering i høj kvalitet Philips Hue Play HDMI sync box 8K giver en fordybende oplevelse, når du gamer eller ser tv. Den nye generation af Sync boxen giver dig mulighed for at drage fordel af de nyeste spilkonsolfunktioner, som kun lige er begyndt at blive introduceret. Den understøtter HDMI 2.1-videostandarden, der bruges af spilleenheder som PS5 og Xbox Series X, samt de nyeste tv’er og andre streamingenheder. Det giver dig mulighed for at synkronisere og streame indhold af højeste kvalitet med ultrahurtige opdateringshastigheder og opløsninger, herunder 8K ved 60 Hz til videoindhold og 4K ved 120 Hz til konsolspil. HDMI Sync box 8K synkroniserer op til 10 farvekompatible Philips Hue-lys så de matcher handlingen på skærmen – i ethvert spil eller enhver film. Alle farvekompatible Philips Hue-lys, inklusive de specialdesignede Play-lamper, kan matche farverne på din skærm nøjagtigt og skabe en spændende og interaktiv oplevelse i hele rummet. Du kan justere lysstyrke og intensitet direkte i Hue-appen. Loftslamper til ethvert rum Philips Hue Datura-loftslampen fås nu også i både kvadratiske og rektangulære former ud over den runde serie, der …. (læs mere her)
Business

Sådan udnytter cyberkriminelle deepfakes af Elon Musk og andre kendte til omfattende svindel

Deepfake-teknologi anvendes i stigende grad af cyberkriminelle til at narre både virksomheder og privatpersoner. Forskerne fra Unit 42 har identificeret snesevis af svindelkampagner, der spreder falsk information gennem realistiske AI-genererede videoer, som bruger kendte ansigter som Elon Musk og andre offentlige figurer. Videoerne bliver ofte brugt til at promovere fiktive investeringsmuligheder og falske tilbud om statsstøtte. Kampagnerne er målrettet enkeltlande, herunder Canada, Frankrig, Tyrkiet, og der er ingen tegn på, at Norden går fri af disse trusler. I et eksempel på en af de største svindelkampagner, kaldet Quantum AI, har Unit 42 afsløret brugen af hundredvis af domæner, der i gennemsnit er blevet tilgået 114.000 gange globalt. Det indikerer et stort omfang og en massiv spredning af misinformation. Nye globale tal viser en markant stigning i deepfake-relaterede svindelkampagner, og der tegner sig et lignende billede af de nordiske tal. Det er derfor afgørende, at både virksomheder og privatpersoner i Norden er opmærksomme på truslen og tager de nødvendige forholdsregler for at beskytte sig mod angreb. Jesper Olsen, Nordeuropæisk CSO for Palo Alto Networks. Sporing af svindel og trusselsaktører Analyser af Quantum AI-svindelkampagnen viser, at mange af kampagnerne har samme taktiske og infrastrukturelle baggrund, hvilket tyder på en enkelt trusselsaktørgruppe som bagmand. Ved at bruge generativ AI (GenAI) formår aktørerne at skabe overbevisende videoer med AI-genereret lyd og avanceret læbesynkronisering, som får kendte personer til at fremstå som fortalere for falske investeringer. Teknologien gør det muligt for svindlerne at ramme specifikke målgrupper i bestemte lande ved at tilpasse kampagnerne i både …. (læs mere her)
Nyhedsbrev

PM: Motorola præsenterer moto g55 5G og moto g35 5G:

Pressemeddelelse for Motorola Disse nye enheder er skabt til både arbejde og leg, med imponerende skærme og fascinerende lyd, der gør hver sang og scene endnu bedre. Designet til at levere biografværdige lyd- og billedoplevelser, kombineret med stærk batterilevetid og fremragende kamerasystemer, er både moto g55 5G og moto g35 5G perfekte til at tage billeder, scrolle på sociale medier eller streame din yndlingsfilm i timevis. Biografværdige skærme og lyd Moto g55 5G og moto g35 5G er udstyret med store FHD+ LCD-skærme, der gengiver levende farver og skarpe billeder. Med en opdateringshastighed på 120 Hz tilbyder begge en flydende seeroplevelse, uanset om du ser film eller spiller spil. Moto g55 5G har en 6,49″ skærm, mens moto g35 5G præsenterer en større 6,72″ skærm. Moto g35 5G er desuden velegnet til udendørs brug med en lysstyrke på 1000 nits og Display Color Boost-teknologi, der forbedrer kontrast og farver, selv i lyse omgivelser. For at fuldende de visuelle oplevelser er begge enheder udstyret med stereohøjttalere og understøtter Dolby Atmos®, som giver en fordybende lydoplevelse med større dybde, klarhed og detaljer. Når det kommer til lange dage med videoopkald eller hyggelige aftener med venner, er der ingen grund til bekymring for batterilevetiden – begge enheder er udstyret med et kraftigt 5000mAh batteri. Moto g55 5G understøtter 30 W TurboPower™-opladning, mens moto g35 5G tilbyder 18 W hurtigopladning. Imponerende action fotografering lige ved hånden Begge enheder er udstyret med et imponerende 50 MP kamerasystem med Quad Pixel-teknologi og autofokus. Dette system giver brugerne mulighed for at fange skarpe …. (læs mere her)
Editors choice

TEST: Pixel 9 Pro XL – årets bedste kameramobil

Med Pixel 9-serien har Google valgt at satse stort på AI i deres mobiler, og de har også ændret en smule på designet af bagsidekameraet. Samtidig har de valgt at holde fast i, at gøre mobilen til en eksklusiv smartphone, både omkring materialevalg og pris, og materialevalget mærkes tydeligt i den daglige brug af mobilen. På designsiden er jeg både glad og en anelse skuffet. Glad fordi Pixel 9 Pro XL med sin 6,8″ store skærm, ser super flot ud. Oled-skærmen har en opløsning på 1.280 x 2.856 og en adaptiv opdateringshastighed på 1-120Hz. Selve skærmen er fremstillet i Corning Gorilla Glass Victus 2, og alle disse ting sammen giver en virkelig fed skærm. Det er en fornøjelse at arbejde på skærmen, se film og game på den. Alt kører super smooth og fordi kanten er minimal, får man et virkelig flot look når man bruger Pixel 9 Pro XL. Samtidig er mobilen fremstillet med en aluminiumsramme – der forresten er lavet af 100% genanvendt aluminium. Kanterne er afrundede og det giver en fed følelse når man arbejder med mobilen. Men det bringer mig så til der hvor jeg synes at Google har lavet en designfejl. På tidligere modeller var der en fin afrundet indramning af kameraet, men nu har Google så gået over til en fornøjet indrammet af objektiverne, og det virker nu som en stor klods på bagsiden. Jeg bryder mig ikke om det nye design – jeg kunne meget bedre lide det gamle. Google selv fortæller at …. (læs mere her)