TEST: Sej lille soundbar med udfordringer

God lyd til tv'et er nødvendighed når spil og konsolspil skal nydes. Men det kræver hjælp, og jeg har kigget nærmere på den lille Denon Home Sound Bar 550 der levere en god lyd, men som ikke er helt uden udfordringer

Denon Home Sound Bar 550. Foto: Denon

Jeg er vildt med at se en god film, eller game lidt på min PS5 på mit tv. Men jeg er ikke vild med lyden. Tv’et er tynd og dermed er højttalerne heller ikke for imponerende, og lyden er godt nok ret tynd.

En god soundbar kan løse problemet, og jeg har leget med Denon Home Sound Bar 550, og på mange områder har den virkelig imponeret mig. Men der var også andre områder, hvor jeg faktisk blev ret irriteret på den.

Størrelsen er jeg ret glad for – den er ikke ret stor, den placeres let under tv’et, eller hænges på væggen. Og fordi vægten ikke er så høj, så skal jeg ikke spekulere over at hænge den på væggen. Så langt så godt.

Installationen gik både godt og dårligt. Med til den lille soundbar er der en quick guide, der viser hvordan man sætter den op – delvist altså. For den viser kun hvordan du får liv i den, få den koblet på lokalnettet og sluttet til din smartphone.

Det er fint nok at jeg kan streame musik til den fra min telefon, men jeg vil gerne kunne bruge den som højttaler til tv’et også.

Det var der dog ingen hjælp til i manualen. Nu er det ikke første gang jeg sætter en soundbar op, så jeg vidste godt at jeg skulle slutte HDMI ACR-porten på mit tv til den samme port på soundbaren. Så langt så godt, nu fik jeg lyd ud når jeg så tv.

Denon Home Sound Bar 550. Foto: Denon

Men der var så også der at næste problem opstod, for jeg kunne ikke justere volumen via tv’ets fjernbetjening. Jeg læste i manual, jeg forsøgte med tv’et funktion der skulle kunne få fjernbetjeningen til at fungere sammen med andre enheder, men intet virkede. Jeg kunne ikke justere lydstyrken via tv’ets fjernbetjening.

Mine eneste valg var at bruge enten den fjernbetjening der følger med til soundbaren, eller bruge den app der hører til samme. Det irriterede mig, og det var også frustrerende at den normale indikation af lydstyrken på skærmen, ikke længere dukkede op. Jeg kunne kun se lydstyrken på app’en – ret irriterende.

Om det er mit tv eller soundbaren der er skyld i det ved jeg ikke, og derfor så trække det ikke ned i bedømmelsen. Men det var godt frustrerende.

Også til musikstreaming

Som jeg skrev før så bliver din smartphone sluttet til soundbaren under installationen, og det giver et par fordele. Dels kan du styre Denon Home Sound Bar 550 direkte fra din smartphone, og justere hvilke funktioner, så som surround eller DTX:S-lyd du vil have.

Du kan også justere bas og diskant, og så kan du streame musik til den. Det kan du enten vælge at gøre direkte fra Denons app, eller du kan gøre det via AirPlay – sidstnævnte fortrak jeg klart, for det betød også at jeg kunne afspille alle numre fra Apple Music, og ikke kun dem jeg havde downloaded til min mobil.

Skøn lyd

Når det så kommer til lydkvaliteten så leverede Denon Home Sound Bar 550 en rigtig god lyd. Til film og spil kom der en langt mere fyldig lyd, der kom en dybde i lyde og effekter der gjorde svært at gå tilbage til tv’et almindelige lyd.

Til musik kom der også en rigtig god lyd fra den lille højttaler. Fin bas, god mellemtone men dog kunne jeg godt have brugt en lidt skarpere diskant.

Selvom jeg klart manglede en subwoofer og baghøjttalere, så blev jeg meget glad for den lille soundbar, specielt til spil og film. Det var utrolig så meget større oplevelsen blev.

Hvad jeg dog var lidt irriteret over var, at jeg skulle tænde og slukke separat for højttaleren – glemte jeg det, var der enten ingen lyd, eller så var der kun tv’et tynde lyd. Jeg savnede at den tændte og slukkede sammen med mit tv.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Denon Home Sound Bar 550 er en fed lille soundbar, der giver et markant løft til dit tv. Lyden bliver bredt ud og oplevelsen og nydelsen bliver markant bedre, og så koster den lille lydbar ikke alverden.

Jeg kan godt lide at jeg kan streame musik til den fra min smartphone, og selvom lyden der godt kunne have været lidt bedre, så var den stadig rigtig god af en lille højttaler til en lav pris.

En skøn højttaler jeg virkelig godt kan anbefale.

Du kan læse mere om højttaleren her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?