Nyheder fra gl. site

Stor stigning i antallet af Android-apps som forsøger at udnytte coronakrisen

Siden den 1. januar har cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender analyseret Googles Play butik og andre tredjeparts-butikker, for at se om nogle app-udviklere begyndte at udnytte coronakrisen. De fandt 579 apps til Android-enheder, som relaterede sig til enten corona eller covid. Af de 579 er mere end 350 blevet registreret alene i marts. Nogle af dem er relativt uskyldige, idet de forsøger at udnytte krisen til f.eks. at rangere bedre i Googles Play butik, mens andre indeholder decideret skadeligt software, såsom trojanske heste.  Når vi alle fokuserer på coronakrisen, og hvordan den påvirker os, så er det forventet, at skruppelløse aktører vil forsøge at udnytte situationen til egen vinding. Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender Pandemien gør, at mange søger oplysninger, også i app-butikkerne. Det kan være om alt fra kort over pandemiens udbredelse til informationer om symptomer på coronavirus. Nogle app-udviklere udnytter den situation til at ændre titlen på deres app, så den relaterer sig til coronakrisen, i håbet om at flere downloader app’en. Det har vi f.eks. set med en række spil. Derudover bruger hackere krisen til at forsøge at sprede malware ved hjælp af apps. Liviu Arsene Helt præcist fandt Bitdefender ni trojanske heste, ti apps blev klassificeret som riskware (legitim software der kan misbruges af hackere), mens 560 af de 579 apps ikke indeholdt noget skadeligt software. Arsene kommer med en klar opfordring: Vi anbefaler altid, at man kun installerer officielle apps fra officielle app-butikker, samt at man søger information hos officielle kilder. Derudover så sørg for at have en …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Huawei lancerer ny high-end smartphone – uden Google

På den globale lancering, der i disse Corona-tider, foregik online, kunne Richard Yu, der er CEO for consumer-afdelingen af Huawei, præsentere de nye mobiler, samt en række andre produkter jeg dog ikke kommer ind på i denne artikel. Det vil komme i en senere artikel. Faktisk så lancerede Richard Yu ikke alene de to modeller P40 og P40 Pro, han kunne også løfte sløret for P40 Pro+, der dog i skrivende stund ikke kommer til Danmark. Efterfølgende kunne Huawei også fortælle at der kommer en P40 Lite til Danmark, som dog ikke indgik i præsentationen fra Richard Yus side. Så hvad gør denne model speciel? Tja – Huawei har som vanligt opgraderet hardware i deres flagskibsmodeller markant. Det vil sige større og hurtigere processor, bedre skærm og et kamera der virkelig sparker røv – altså ud fra specifikationerne. Om det er sådan, må den efterfølgende test vise. Derudover så er der også lige den lille tvist, at de nye modeller ikke har adgang til Googles tjenester og apps. Det betyder at det ikke er muligt at hente apps via Google Play, eller at afvikle apps der gør brug af Google Mobile Services – hvilket faktisk er ret mange. Men tilbage til de nye smartphones. Det første jeg vil nævne, er designet, og her har Huawei virkelig gjort meget. Dels har de indført hvad de kalder Quad-Curve Overflow display, hvor glasset går ud over kanten både i siderne og top og bund. Det giver de nye smartphones et superfedt og meget …. (læs mere her)
Business

Videomøder udfordrer it-sikkerheden

Behovet for digitale samarbejdsredskaber er steget eksplosivt, efter store dele af den danske arbejdsstyrke har etableret kontorer i hjemmet. I løbet af blot én uge fik kommunikationsplatformen Microsoft Teams hele 12 millioner nye brugere, hvilket er en stigning på knap 40 procent. Ligeledes fik Zoom i årets to første måneder flere nye brugere end i løbet af hele 2019. Den massive brugertilstrømning kan dog have en slagside. For mens begge tjenester på rekordtid har overvundet nedbrud grundet den store belastning, så kan de mange brugere gøre tjenesterne til jagtmarker for cyberkriminelle, advarer sikkerhedsfirmaet Mimecast. Her kan de udnytte, at mange har meget sparsom erfaring med tjenesterne, og sikkerheden på hjemmekontorerne meget sjældent er lige så god, som det er tilfældet på virksomhedens netværk. Samtidig sænker vi alle helt ufrivilligt paraderne i øjeblikket og er langt mindre påpasselige i øjeblikket. Trusler som phishing i form af e-mails, sms’er eller opkald har en højere succesrate, når frygt eller tidspres presser offeret til at handle. Peter Benham, Senior Manager, Business Continuity i Mimecast Arbejd sikkert hjemmefra Angrebene kan ramme virksomheder i alle størrelser – også dem, der normalt har godt styr på sikkerheden. Det skyldes blandt andet, at utallige virksomheder på rekordtid har skulle omstille sig til en ny virkelighed og etablere hjemmekontorer med de rette teknologiske løsninger og tilstrækkelig sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at organisationer er ekstra opmærksomme på sikkerheden for deres egen og medarbejdernes skyld, lyder opfordringen fra Mimecast. Virksomheder bør være på vagt over for de nye trusler, skærpe …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Nye hackerangreb på private routere

Det nye angreb er målrettet private hjemme-routere, som hackerne kaprer og derefter ændrer DNS-indstillingerne på, så ofrene omdirigeres til en hjemmeside, hvor de bliver mødt af en besked, der foregiver at komme fra WHO, World Health Organization. Beskeden tilbyder ofrene at downloade en app med de seneste oplysninger og instruktioner om coronavirus, men hvis man downloader app’en, får man en ondsindet fil, der hentes fra det ellers troværdige Bitbucket, en webbaseret tjeneste, der tilbyder softwareudviklere at opbevare og håndtere deres kildekode online. Men reelt er det infostealeren Oski, der stjæler ofrets informationer og sender det til hackerne. Snedige hackere Liviu Arsene, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, forklarer, at hackerne virkelig gør sig umage for at snyde ofrene: “Det snedige ved dette angreb er, at når ofret lander på hackernes hjemmeside, så står den hjemmesideadresse, vedkommende gerne ville besøge, stadig i adressefeltet, eksempelvis disney.com. Derfor er ofret mere tilbøjelig til at tro, at det rent faktisk er en legitim hjemmeside.” “Derudover bruger hackerne TinyURL, en populær webservice man kan forkorte webadresser med, til at gemme linket til Bitbucket, så ofret heller ikke her fatter mistanke” fortæller Arsene. Bitdefenders analyser viser, at angrebet er relativt nyt, da det tidligst er set den 18. marts. Størstedelen af angrebene har ramt USA, Tyskland og Frankrig, og hovedparten af de kompromitterede routere er af mærket Linksys. Sådan beskytter du dig Bitdefenders sikkerhedsekspert Liviu Arsene anbefaler fire ting man kan gøre for at sikre sig mod dette nye angreb: Sørg for at skifte routerens kodeord, hvis det aldrig …. (læs mere her)
Business

Dansk blåstempling af Huaweis AppGallery

Dankort app er blevet tilgængelig i Huaweis app-butik, AppGallery. Det betyder, at alle danskere med en Huawei smartphone nu får mulighed for at betale hurtigt og nemt i mere end 30.000 fysiske såvel som online butikker over hele landet. “Nets’ Dankort app afspejler fuldstændig Huaweis mission om at gøre brugernes hverdag nemmere og smartere. Det her er en rigtig glædelig nyhed for Huawei i Danmark, da vi løbende arbejder benhårdt på at sikre danskerne adgang til deres favorit-apps gennem AppGallery,” siger Lin Yin, der er CEO for Huawei Consumer Business Group Danmark. Nem betaling med Huaweis mobiler Huaweis AppGallery er i dag verdens tredjestørste app-butik, tilgængelig i over 170 lande, og med Dankort app får de danske AppGallery-brugere nu mulighed for at betale i en lang række butikker i Danmark. Betalinger med Dankort app foregår ved hjælp af Bluetooth og fungerer stort set på samme måde, som de kontaktløse betalinger vi kender fra vores almindelige Dankort. Brugeren skal blot åbne appen, holde den hen til terminalen eller den sorte boks med betalingssymbolet og så er betalingen gennemført. Herudover vil brugeren få sin kvittering direkte i Dankort app. Travl nyhedsuge for Huawei Nyheden om endnu en vigtig app i Huaweis AppGallery kommer dagen før Huaweis lancering af nye produkter. Torsdag lancerer teknologivirksomheden således blandt andet nye smartphones i den populære P-serie. Lanceringen skulle have fundet sted ved et stort anlagt event i Paris, men grundet den nuværende Corona-situation vil lanceringen i stedet foregå online ved et streaming-event. Fakta om AppGallery AppGallery …. (læs mere her)