Nyheder fra gl. site

TT0030: Find ‘the sweetspot’

Nummer to i rækken af vores podcasts om kommunikation skal handle om indholdet i, det vi kommunikerer. Tid er en knap ressource. Derfor er vi alle sammen utroligt selektive omkring, hvad vi gider bruge tid på at læse, se eller høre. Selvom du har valgt at abonnere på et nyhedsbrev, avis eller andet medie – og du dermed må forventes at være i mediets målgruppe, så læser du langt fra alle artiklerne. Du udvælger nøje, hvad du gider bruge din tid på.
Bronze

TEST: Eksternt lydkort giver surround sound i headsettet

Jeg har et relativ godt lydsetup på min computer, men det er stadig ‘kun’ et 2.1 system. Gaming og god musik kan virkelig nyde godt af surround sound, og derfor var jeg også ret spændt på at teste Epos GSX 1000 2nd edition, et lille eksternt lydkort. Allerede da jeg pakkede lydkortet ud blev jeg ret glad, for Epos GSX 1000 2nd edition er ret elegant. En ganske lille firkantet boks med et rundt display i midten og en drejeskive rundt om. Fire led’er lyser op i hjørnerne, og en lille vippefod i bundet kan få den lille gadget til at stå skråt. Alt i alt ser den flot ud på skrivebordet med de sorte farver og røde lys. Til Windows og Mac, og så alligevel ikke … Det var let at komme i gang med lydkortet. Alt jeg skulle gøre var at slutte det til min computer via det medfølgende usb-kabel, og det er fedt at det virker til både Mac og pc. Men selvom det var let at få sat lydkortet op, så var der alligevel et par ting der frustrerede mig i processen. For det første mangler der totalt en manual der viser, hvad symbolerne på lydkortets skærm står for for det andet kan du ikke opdatere lydkortet via en Mac. Lad mig forklare. Med til lydkortet følger der en lille quick guide, der fint viser, hvordan lydkortet tilsluttes, og der er så et link til yderligere dokumentation hos Epos. Men når du følger det link, kommer …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Ny gamingskærm fra Philips

Ifølge en pressemeddelelse er Philips Evnia blevet lanceret med det formål at genopfinde reglerne inden for spilindustrien. Genopfind reglerne er et repræsentativt budskab om at udbrede rummelighed i spilindustrien, og Philips Evnia baserer sit manifest på at skabe et miljø for alle gennem sine produkter. Philips Evnia 34M2C8600 Sammen med Ambiglow er Philips Evnia 34M2C8600 udstyret med Display HDR True Black 400 til gengivelse af skygger, UltraWide QHD 3.440 X 1.440 pixels for krystalklare billeder og 0,1 ms for jævnt gameplay. Derudover er den nye buede skærm udstyret med en USB-C-port, en KVM-switch og en højdejusterbar fod. QD OLED-skærmen skaber farver og levende billeder via sammensmeltningen af to teknologier: OLED-paneler og quantum dot (QD) teknologi. Philips Evnia 34M2C8600 kommer i butikkerne i februar til en pris på 9.665 kroner.
Nyheder fra gl. site

Google går et skridt videre med AI

Ifølge en pressemeddelelse kombinerer Bard alverdens viden fra internettet med intelligensen og kreativiteten fra Googles sprogmodeller. På den baggrund kan den fx hjælpe med at forklare nye opdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-årig – eller lære om de bedste angribere i fodbold netop nu og give forslag til træningsøvelser. Lanceringen bliver i første omgang en ‘light’ udgave af LaMDA, fordi denne mindre model kræver markant mindre computerkraft, og dermed nemmere kan udrulles til flere brugere. Det giver mere feedback fra brugerne, hvilket i kombination med interne test sikrer, at Bards svar lever op til en høj tærskel for kvalitet, sikkerhed og grundighed.  AI kan komme milliarder til gode Kunstig intelligens er allerede i dag en integreret del af de fleste af Googles produkter, og den spiller en rolle i alt fra at spotte livstruende sygdomme tidligt til at give mennesker adgang til information på deres eget modersmål. Hver eneste dag bliver regnekraften større og mulighederne flere, og det åbner for løsninger, der kan komme milliarder af mennesker til gode. Eksempelvis nye måder at finde information i alt fra sprog, billeder, video og lyd. Historisk set har brugerne primært besøgt Google for at få svar på faktuelle spørgsmål som “hvor mange tangenter har et klaver?” Spørgsmålene bliver dog i stigende grad mere og mere komplekse, som eksempelvis “er det sværest at lære at spille klaver eller guitar, og hvor meget øvelse kræver hver af dem?”  Inden længe vil der i Googles søgemaskine være features, som dissekerer kompleks information og …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Alliance skal skabe klimaneutrale biler inden 2030

0-projektet fra Polestar har lige fået otte nye partnere ind i folden. De nye samarbejdspartnere i projektet omfatter Vitesco Technologies, Schloetter, Autoneum, Stora Enso, TMG Automotive, Gränges, Borgstena og Stena Aluminium. De nye partnere kommer fra Tyskland, Schweiz, Portugal, Finland og Sverige og dækker områderne elektriske invertere, elektrogalvanisering, interiør- og eksteriør-materialer, vedvarende løsninger inden for emballering, biomaterialer og trækonstruktion, overfladebehandling og tekstiler, fladvalset aluminium, strikkede og vævede materialer samt genanvendt aluminium. Polestar 0-projektet blev lanceret i 2021 ud fra overbevisningen om, at bilindustrien har brug for en nulstilling. Mens overgangen til elbiler har været med til at eliminere udstødningsemissioner, erkender Polestar et presserende behov for at tage fat på de emissioner, der stammer fra produktionen. Det ambitiøse mål med Polestar 0-projektet er at eliminere alle CO2-kilder i hele forsyningskæden – fra udvinding af råmaterialer til materiale- og bilproduktion og fra levering til bilens slutlevetid – uden at være afhængig af misvisende kompensationsordninger.  Jeg bliver bekræftet i min tro på Polestar 0-projektet, hver gang vi mødes med nye samarbejdspartnere. Det er tydeligt, at der er et enormt potentiale, som vi skal udnytte rundt om i verden. Det skal aldrig være et one-man-show at nå det, der kan virke umuligt. Det er kun gennem en kollektiv indsats, at vi kan opnå de gennembrud, der virkelig gør en forskel, og finde frem til de transformative løsninger, der rækker ud over bilindustrien.   Hans Pehrson, der er leder af Polestar 0-projektet Ifølge Polestar ligger nøglen til succes i råvare-sourcing og minedrift efterfulgt af raffinering …. (læs mere her)