Nye nyheder

Danskerne bruger AI som personlig træner – men datasikkerheden skal huskes

Generelt set er danskerne glade for at monitorere deres helbred. En undersøgelse fra Samsung foretaget af Norstat viser at, tre ud af fire (76%) danskere monitorerer deres sundhedsdata gennem gadgets blandt andet ved at tælle skridt eller måle forbrænding og puls under træning. Integrerer man teknologier baseret på kunstig intelligens i monitorering af helbredet, vil det blandt andet kunne fungere som en personlig træner, der kan tilrettelægge træning ud fra dit helbred, dine foretrukne træningsformer eller eventuelle skader, der skal tages højde for. Den kan også være en kostvejleder, der kan guide dig til bedre kostvaner ud fra dit helbred og eventuelle vægtmål. Naturlig skepsis for ny teknologi Selv om danskerne i stor stil monitorerer deres egne sundhedsdata, er de tilbageholdende med at anvende AI i den sammenhæng. Ifølge Samsungs undersøgelse er kun knap hver femte af de adspurgte (19 %) åbne for at invitere AI med til monitoreringen af deres helbred. Landechef for Samsung Claus Holm, har et bud på, hvorfor ikke flere er interesserede i at bruge AI-teknologier til monitorering af deres helbred: Tech-Test mener: AI findes i snart sagt alt, lige fra vores smartphones til onlinetjenester og generative apps der laver videoer og grafik. Jeg er ikke i tvivl om at AI er kommet for at blive, men jeg kan godt blive bekymret over, om vi virkelig har brug for AI til alle disse ting? Glemmer vi ikke at være kreative og produktive selv? Bliver vi ikke for dovne og mister vi ikke den naturlige skepsis overfor …. (læs mere her)
Nyhedsbrev

PM: Philips monitors giver hæsblæsende fart med Philips Evnia 27M2C5200W

Pressemeddelelse fra MMD Super fart, flotte billeder, optimal komfort Philips Evnia 27M2C5200W er​ udstyret med et hurtigt VA panel der præsterer fire gange hurtigere end et konventionelt VA-panel og har en hurtig respons på 0,3 ms MPRT. Den har også en opdateringshastighed på 280 Hz samt lav inputforsinkelse.​ SmartImage-spiltilstand tilpasser skærmens billedindstillinger til spiltypen​​​, og Smart Crosshair giver mere præcis sigte i skydespil. Den 27″ buede skærm har et 16:9-format og en opløsning på 1.920 x 1.080, hvilket giver en forbedret Full HD-skærm med HDR 10, der yderligere forbedrer skærmens visuelle præstation. Philips Evnia 27M2C5200W inkluderer​ funktioner, der sikrer optimal komfort. Skærmen kan vippes, drejes og højdejusteres, mens funktioner som LowBlue-tilstand og flimmerfri teknologi giver en skånsom visning for øjnene. Denne skærm er pakket i 100% genanvendelige materialer, dens kabinet er kviksølvfri og PVC/BFR-fri, og den overholder mange miljø- og energistandarder inklusive RoHS, CB, TUV/ISO9241-307, CE-mærke og FCC. Pris og tilgængelighed Philips Evnia 27M2C5200W kan købes til en vejledende pris på kr 1.710. For mere information om Philips Evnia 27M2C5200W​ Philips Evnia hjemmeside: https://www.evnia.philips/dk-da
Editors choice

TEST: Razr 50 Ultra – vildt spændende klaptelefon

Selvom den første smartphone jeg nogensinde havde var en Nokia, så var det Motorolas gamle, helt flade, Razr-klaptelefon der havde min helt store kærlighed. Den var superfed – og der var altså noget cool ved at hive den op, klappe den op med et flip og lukke den på samme måde. Jeg har derfor også både fulgt og testet de nye Razr-modeller fra Motorola, og den nyeste, Razr 50 Ultra viser virkelig, hvordan en klap-smartphone skal skrues sammen. Som udgangspunkt er forfaktoren stort set den samme som de forgående modeller, men den er blevet ret stor – på den fede måde. Den store skærm er nu på 6,9″ med Motorolas egen pOLED-skærm, der næsten går helt til kant, og så bruger de nu hele fronten til en lille skærm, og ikke længere ‘bare’ en lille tynd skærm. Det betyder at der nu er en 4″ skærm på fronten – også pOLED – hvilket næsten er lige så stort som de første smartphones på markedet, tænk lige over det. Men udover at du kan se hvad klokken er, så udnytter Motorola fronten til mange spændende ting. Dels så viser skærmen præcist hvad du ser når du tager billeder med hovedkameraet, hvilket er ret smart for på den måde kan andre se, hvordan du framer billedet. Det gør det også muligt at fotografere, eller filme dig selv, med det store kamera og se præcist hvad du får på skærmen. Og fordi mobilen kan klappe sammen, kan du samtidig placere den i rigtig …. (læs mere her)
Business

Danskerne frygter cyberangreb mod samfundskritiske it-systemer

Frygten for at fremmede magter orkestrerer cyberangreb mod eksempelvis det danske mobilnet eller forsyningssektoren ligger i den høje ende. Det viser en befolkningsundersøgelse med svar fra godt 2.000 danskere lavet af Analyse Danmark for Ingeniørforeningen, IDA. Syv ud af ti af de medvirkende svarer, at de enten i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad er bekymrede for at det kan ramme vores internet- og mobilforbindelser, og at forsyningssikkerheden af varme og strøm kan være i fare. IDAs ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg kan godt følge befolknings bekymringer, da både elnettet og netforbindelser vil være oplagte områder, som statsstøttede hackergrupper vil forsøge at svække. Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og derfor vil flere dele af vores kritiske infrastruktur være oplagte mål. Det indebærer, at vi hele tiden skal være et skridt foran hackerne, og at vi er tvunget til at sikre os bedre end tilfældet er i dag. Jørn Guldberg, it-sikkerhedsekspert hos IDA Konsekvenserne ved at bliver ramt af et såkaldt destruktivt angreb, kan ifølge IDAs it-sikkerhedsekspert få alvorlige konsekvenser. Modsat de angreb, hvor de kriminelle vil tjene penge på den ene eller anden måde, så har de destruktive angreb kun til formål at ødelægge. Eksempelvis kan data eller software være målet, og værre endnu kan de destruktive angreb gå efter at udrette betydelig skade på fysiske objekter eller i ekstreme til fælde forsøge at lave personskade. Jørn Guldberg, it-sikkerhedsekspert hos IDA Jørn Guldberg understreger, at uregelmæssigheder i vand-, varme- og elforsyningen …. (læs mere her)
Laptops

PM: MSI præsenterer næste generation af bærbare computere med de nyeste processorer til AI+ gaming og produktivitet

Pressemeddelelse fra MSI MSI har annonceret næste generation af AI+ gaming- og bærbare computere med de nyeste Intel- og AMD-processorer på COMPUTEX 2024 i Taiwan. De to AI+ bærbare computere til virksomheder, Prestige og Summit, er drevet af Intel Core Ultra-processorer (“Lunar Lake”), der leverer op til tre gange AI-ydeevne sammenlignet med den forrige generation. Med integreret GPU, CPU og NPU leverer Prestige 13 AI+ Evo og Summit 13 AI+ Evo mere end 100 TOPS AI-ydeevne, hvilket gør det muligt at køre flere hardware-krævende AI-tjenester lokalt. Sammen med omfattende software og tjenester optimeret til hardwaren fra over 100 uafhængige softwareleverandører, giver det en mere direkte og sikker brugeroplevelse. Prestige 13 AI+ Evo vejer kun 990 gram og giver med sit 75Wh batteri strøm til en hel dags arbejde uden afbrydelser, og med det opgraderede 5-megapixel webcam, som gælder for hele Prestige-serien, fremstår man nu knivskarpt i onlinemøder eller under livestreaming. Summit 13 AI+ Evo er blevet opdateret med en letvægts chassis, endnu bedre sikkerhedsforanstaltninger og en MSI Pen 2 stylus, der understøtter MPP 2.6, hvilket gør den til den mest alsidige 13-tommer flip-laptop. Små maskiner med store muskler Gamere og indholdsskabere kan glæde sig over lanceringen af Stealth A16 AI+ & Creator A16 AI+, som er verdens første 16-tommer letvægts bærbare computere med AMD Ryzen AI 300-seriens processor og NVIDIA GeForce RTX 40-grafikkort, der leverer AI-computerkraft i topklasse. Processoren er fra den nyeste AMD Zen 5-serie med op til 12 kerner, og har op til 50% mere indbygget hukommelse end …. (læs mere her)