SACKit MOVEit

Danske SACKit har udviklet multirumshøjttaleren, MOVEit, der ligger i den lavere ende af prisskalaen, men det skorter alligevel ikke på funktioner. Tager man MOVEit for det, den er, nemlig en billig højttaler, forventer man ikke high-fidelity og bliver dermed ikke skuffet. Og generelt ligger MOVEit højt på min liste.

For MOVEit byder på pænt, dansk og minimalistisk design med et simpelt, brugervenligt kontrolpanel i toppen. Selve højttaleren er lavet af solid plastik med stoffront, der kan udskiftes, hvis du vil have andre farver.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

 

Opsætning og forbindelse

Du kan forbinde MOVEit med din iOS-enhed eller Android-enhed via Bluetooth eller Wi-Fi, så du kun behøver at have højttaleren til at stå i reolen, men også kan have den med på camping eller i sommerhuset. Højttaleren har op til 12 timers batterilevetid, og SACKit har gjort det sådan, at du kan oplade din telefon ved at tilslutte den til MOVEit, hvilket er godt tænkt af producenten, da telefonerne løber tør for strøm i det fri – og gerne på et tidspunkt hvor musikken skulle spille.

SACKit har dog ikke været så venlige at oplade højttaleren, så den er klar til brug, når den kommer ud af kassen. Den skal først oplades i minimum fire timer, før den kan tages i brug.
SACKit Player-app’en skal hentes i App Store eller Google Play, før opsætningen kan gå i gang. Det tager små ti minutters tid, og så er firmwaren ligeledes blevet opdateret.

Du kan sammensætte to MOVEit højttalere for at få en soundbar-effekt, eller du kan sætte to højttalere tæt på hinanden for at få en stereoeffekt ud af dem. Alt sammen godt tænkt fra SACKits side af – især prisen taget i betragtning.

Når højttalerne er tilsluttet stikkontakten, er de i dvale og kan nemt aktiveres gennem AirPlay. Det er dermed nemt for mig at afspille musik, uden jeg skal tænde højttalerne først.
Enkelte gange oplever jeg, at mine MOVEit-højttalere mister forbindelsen til min iPad Pro, men de genfinder den selv efter kort tid. Og det er hændt et par gange, at højttalerne automatisk lukkede ned, uden jeg har bedt dem om det. Vi er i småtingsafdelingen, men det er irritationsmomenter, som forhåbentlig bliver fikset i næste opdatering af firmwaren.

Betjening

SACKit Player-app’en er lidt rodet at finde rundt i, da der ikke er en hovedmenu, hvorfra jeg kan tilgå alle funktionerne. Derimod skal jeg igennem en række faneblade for at komme til, eksempelvis, højttalermenuen, hvor jeg kan få begge højttalere til at spille på samme tid eller individuelt. Det irriterer mig lidt, når jeg lige har placeret den ene højttaler i køkkenet, mens den anden er i stuen, og de begynder at spille samtidig.

Når jeg er i fanebladet, hvor der kan skiftes mellem højttalerne, er det nemt at adskille højttalerne fra hinanden, så det kun er den ene, der afspiller musik.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

SACKit Player har sleep timer, som sørger for at slukke for musikken på et bestemt tidspunkt. Vækkeursfunktionen gør, at du kan vågne til din favoritkanal på internettet eller forskellige musikstykker på din telefon, som du selv vælger. Vækkeursfunktionen er nu meget fed, eftersom jeg kan sætte MOVEit til at spille behageligt morgenmusik på det tidspunkt, jeg brygger min morgenkaffe i køkkenet.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

 

Lydkvalitet

Da vi er i den lavere ende af prisskalaen, når det kommer til multirumshøjttalere, ville det være utopi at tro, at man fik hi-fi for pengene.

Der er et trade-off mellem lydkvalitet og holdbare plastikmaterialer, da lyden får en lidt skinger tone og rumklang. For selvom bassen generelt har en fornuftig fylde og nogenlunde bund, er det diskanten, der dominerer lydbilledet. Og skruer jeg højt op for musikken, kommer den skingre tone for alvor frem. Det er som om driverne ikke presse luft nok til, at bassen kan følge med lydstyrkens krav, hvormed lyden bliver skinger og lys.

Spiller jeg klassisk musik med celloer eller kontrabasser får lyden en overtone af metallisk dåseklang. MOVEit har til gengæld rigtig gode og klare definerede mellemtoner, der formår at træde frem i lydbilledet såsom Hannah Peels rene og lyse stemme i nummeret, Chloe. Stortrommen bliver dog en anelse skinger i samme nummer, mens baseffekten forvrænges.

Hvad jeg dog er imponeret over, er detaljegraden, som MOVEit formår at gengive. Vi taler alt fra elektronisk musik og rock til klassisk musik og melodisk pop á la Enigma. Jeg oplever, at de små detaljer i min musik ret ofte får lov til at træde frem, hvilket ikke er givet, når vi taler om små, billige højttalere.

Produktinformation

  • Navn: Stammen
  • Producent: Urbanears
  • Dimensioner (B x H x D): 310 x 160 x 80 mm
  • Drivertyper: To 3” drivere og to 1” tweetere
  • Frekvensområde: Ikke oplyst
  • Vægt: 2,5 kg
  • Batterilevetid: Op til 12 timer
  • Opladningstid: Fire timer
  • Forbindelse: Wi-Fi og Bluetooth 4.0
  • Kompatibel med: iOS og Android
  • Set til: Kr. 1.199
  • Mere information hos SACKit

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

SACKit har lavet en rigtig god multirumshøjttaler i MOVEit, som både understøtter Bluetooth og Wi-Fi, hvilket gør, at du kan have den med overalt. Du kan sågar oplade din telefon med højttaleren, mens du lytter til din musik.
Multirumsfunktionen virker rigtig godt, og det er nemt at parre to højttalere med hinanden og separere dem igen, når du først har fundet vej i app’ens lidt kringlede menuer.

Lydkvaliteten er et godt stykke fra hi-fi, selvom SACKit selv kalder MOVEit for en hi-fi-højttaler. Bassen er en anelse tam, og rumklangen er noget metallisk, mens diskanten dominerer lydbilledet lidt for meget, MEN prisen ligger i den lavere ende af skalaen, og MOVEit passer perfekt til baggrundsmusik, om det er i køkkenet, i stuen, på teltturen eller i sommerhuset. SACKit giver dig en yderst nyttig og funktionel højttaler til få penge, og dét skal også med i betragtningen.

Kommentar til artiklen?