Dæk ikke kameraet på din Macbook

Selvom du er bange for at blive overvåget, så må du ikke dække kameraet på din Macbook - det kan nemlig ødelægge skærmen, siger Apple

Det er blevet helt almindeligt at dække det indbyggede kamera på din laptop, så kameraet ikke kan overvåge dig. Men nu oplyser Apple at det er en rigtig skidt ide, det kan nemlig ødelægge skærmen på din dyre Macbook.

Årsagen er, at en Macbook, ifølge Apple, er designet med så lille en tolerance, at hvis du bruger noget der er tykkere end et stykke papir til at dække kameralinsen med, så risikerer du at ødelægge skærmen.

Samtidig mister du også de funktioner der sikrer at skærmen tilpasser sig lyset omgivelserne, som f.eks. True Tone, hvis du dækker kameraet.

Apple selv mener ikke at det er nødvendigt at dække kameraet, der er et indikatorlys der altid vil vise om kameraet er i brug. De oplyser også at kameraet er designet sådan, at det ikke er muligt at aktivere kameraet uden at dette indikatorlys tændes.

Samtidig fortæller Apple, at brugerne kan gå ind og bestemme hvilke apps der må bruge kameraet, og at det burde gøre Macbook sikker.

Men skulle du alligevel ønske at dække kameraet, eller arbejder du et sted hvor det er påkrævet at du dækker skærmen, så har Apple et par gode råd.

  1. Du må ikke bruge noget det er tykkere end et stykke papir (0,1mm)
  2. Du må ikke bruge noget der klistrer på skærmen, det ødelægger både skærm og linse
  3. Hvis du alligevel monterer noget der dækker linsen, og som har en tykkelse på over 0,1 mm, så skal det fjernes inden du lukker skærmen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2778 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart