Lenovo klar med 16″ foldbar computer

Efter mere end et års ventetid er Lenovo klar til at sende den længe ventede ThinkPad X1 Fold ud i handlen. En let og elegant maskine med 16 tommer foldbar skærm

Selvom ThinkPad X1 Fold allerede blev afsløret på sidste års IFA-messe, har den været igennem en omfattende systemverificeringsproces og flere trinvise forbedringer af både kvalitet, funktionalitet og brugervenlighed, før den var klar til at lande i butikkerne, fx AI-assisteret Visual Sensing Controller fra Intel, der automatisk låser maskinen, når du forlader den og dermed øger sikkerheden og batterilevetiden.

Udover de nye forbedrede funktioner byder ThinkPad X1 Fold på en OLED-skærm, der er 22 procent større end sin forgænger. Fuld udstrakt måler skærmen hele 16,3″ med et format på 4:3 og en tykkelse på blot 8,6mm. Mode Switcher-brugerflade sørger for automatisk at indstille skærmens billede til den pågældende indstilling. Skærmen har en opløsning på 2.560 x 2.024 og kan fås med op til 600 nits.

Det opgraderede design med tyndere rammer har en krop, der er 25 procent slankere.

Men trods det slanke ydre gemmer ThinkPad X1 Fold på masser af muskelkraft. Den fås med Intel-processor, der dynamisk justerer strømforbruget, op til 1TB SSD-lager og op til 32 GB hukommelse. Dermed er der rigeligt med ydeevne til at køre Windows 11 Home eller Pro, som computeren også fås med.

ThinkPad X1 Fold kan desuden fås med et fuldt, bagbelyst ThinkPad-tastatur med både den klassiske røde TrackPoint og et touchpad med haptisk feedback. Tastaturet kan både ligge på bordet foran skærmen eller kobles på den nederste halvdel af computeren, når den bøjes let på midten – og dermed forvandles ThinkPad X1 Fold til en 12 tommer bærbar.

Samtidig er der gjort plads til et godt udvalg af indgange i form af port til Thunderbolt, USB-C 3.2 og mulighed for holder til Nano-SIM kort. Derudover er der trådløse tilslutninger i form af Wi-FI 6E, valgfri 5G og Bluetooth.

ThinkPad X1 Fold er tilgængelig nu til en pris på omkring 39.629 kr.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.