Acer klar med en række nye laptops

Tre helt nye laptops fra Acer dækker hele spektret lige fra superkraftfuld til laptoppen til skoleeleven

Acer Aspire 7, Aspire 5 og Aspire 3

De tre nye modeller fra Acer er Aspire 7, Aspire 5 og Aspire 3. Hvad der lige blev af 6 og 4 ved jeg så ikke. Men det er altså de modelnumre som Acer lige har lanceret.

Acer Aspire 7. Foto: Acer

Acer Aspire 7. Foto: Acer

Den første af de nye laptops er Acer Aspire 7, som er rettet mod det der så populært bliver kaldt for ”prosumeren”, altså den professionelle forbruger. Men Acer forventer også at ramme designere og folk der generelt skaber indhold så som videoer, podcasts og billeder.

Laptoppen er designet i metal, og Acer lover at den har masser af hestekræfter gemt under det elegante design.

Du finder blandt andet en 8. generation Intel Core i7-processor, det nyeste Nvidia GeForce GTX grafikkort, og er udstyret med 16GB DDR4-hukommelse. Den kan udstyres med op til 1TB internt lager med et PCIe NVMe SSD i RAID 0, og med en standard harddisk på op til 2TB. Så lagerplads kommer du næppe til at mangle.

Skærmen er 15,6” IPS Fuld HD næsten uden kant, og maskinen har Acer Color Intelligence der giver intense skygger og fine detaljer.

På netværkssiden understøtter den 802.11 2×2 AC med MU-MIMO-teknlogien – her mangler jeg at den havde understøttet den nye WiFi 6 (eller 802.11 ax), men det får vi altså ikke denne gang.

Mellemmodellen af de nye laptops er Acer Aspire 5, som Acer selv siger er rettet mod familien, bloggeren, fotografen og de entusiaster der har brug for lidt ekstra power.

Denne model er designet i sandblæst aluminium og er kun 17,95mm tyk, og har en 15,6” fuld HD-IPS1-skærm. Den er udstyret med en 8. generation Intel Core i7-processor, har et Nvidia GeForce MX250 grafikkort, eller et 2. generations AMD Ryzen mobile processor med Radeon Vega-grafik og indbygget RAdeon RX 540-grafikkort.

Acer Aspire 5. Foto: Acer

Acer Aspire 5. Foto: Acer

Som den større model er den udstyret med Acer Color Intellignece og Acer TrueHarmony-teknologi der skulle give bedre musik og lydeffekter i spil og film.

Aspire 5 har fået mulighed for en indbygget fingeraftryksscanner til login via Cortana, så hvis du ønsker den mulighed, så findes der også en model til det.

Acer Aspire 3. Foto: Acer

Acer Aspire 3. Foto: Acer

Endelig er der Acer Aspire 3, som er den mindste, rent hardwaremæssigt, og billigste af de tre nye laptops.

Her melder Acer ikke noget om, hvad den er bygget af, men mon ikke det er en form for plastik når de ikke oplyser andet?

Den findes både som 14”, 15,6” og 17,3” fuld HD 1080p opløsning, kan fås med op til en 8. generation Intel Core i7-processor med Nvidia GeForce MX250 grafik, eller 2. generation AMD Ryzen Mobile processor med Radeon Vega-graik og indbygget Radeon RS540 grafik-kort.

Denne model leveres med op til 512GB PCIe SSD og 1TB traditionel harddisk. Herudover har det 16GB DDR4-hukommelse, og indbygget Acer BluelightShield-teknologi der hjælper med til at beskytte øjnene for det skadelige blå lys.

Og så for lige at blive lidt retro – 17”-versionen har også et indbygget dvd-drev, sjovt nok ikke? Men der findes nok stadig nogen der bruger dvd’er, tænker jeg.

  • Priserne på Aspire 7 starter ved 7.699 kroner, når maskinen altså kommer på markedet til juni.
  • Priserne på Aspire 5 vil bliver annonceret senere, men den skulle komme på markedet til maj.
  • Priserne på Aspire 3 dukker ligeledes op senere – og modellen skulle komme på markedet til juni.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?