Millioner af brugerdata gemt i klartekst af … Facebook

Den sociale mediegigant bekræftede i sidste uge, at de i årevis har gemt ’hundrede af millioner’ af brugerdata i klartekst i årevis

Man skulle tro at de store virksomheder har lært at tidligere tider, men det lader til at det ikke er tilfældet. I januar viste et internt sikkerhedstjek, at de mange data lå på Facebooks servere, helt uden nogen form for kryptering.

Data var godt nok ikke tilgængelige for folk der sad uden for Facebook, men senere kunne sikkerhedsjournalisten Brian Krebs fortælle, at omkring 2.000 ingeniører og udviklere havde haft adgang til logfilerne.

Krebs kunne samtidig fortælle, at den sikkerhedsbrist havde eksisteret siden 2012.

Facebook har udtalt til Techcrunch, at data ikke har været misbrugt hverken internt eller eksternt – men hvem ville ikke sige det – men samtidig siger de, at de vil notificere de brugere de mener er påvirkede.

Til Techcrunch fortæller Krebs, at han mener at op mod 600 millioner brugere kan være påvirkede af bristen, hvilket er omkring en femtedel af Facebooks 2,7 milliarder brugere.

Hvordan fejlen opstod, eller hvorfor Facebook har været så længe om at reagere på fejlen forlyder der ikke noget om.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2239 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?