TEST: Jabra Move, lille og let headset med tynd lyd

Jabra leverer normalt rigtig god lyd i deres headsets. Og selvom Jabra Move har mange gode egenskaber, så kan det ikke levere den varen når det kommer til lyden – den er alt for tyndbenet

Det nye headset fra Jabra, Move, er beregnet til at være på farten med dig. Derfor har Jabra designet det, så det er let og holdbart.

Og der har Jabra virkelig designet et godt headset. Headsettet vejer ikke så meget, og det føles samtidig virkelig durabelt.

Det er også et rigtig flot headset, så indtil videre er jeg svært tilfreds med Jabra Move.
Det skal også roses rigtig meget for prisen, for du kan købe det for omkring 350 kroner, hvilket er en rigtig attraktiv pris.

Så langt så godt – her har vi altså et headset der er solidt, ikke vejer ret meget og har et flot design.
Men designet har en pris. Jabra Move er et ’on-ear’ headset, og det vil sige at det konstant presser mod dine øre. Og presset er altså lidt for hårdt, specielt hvis du bruger briller. Jeg blev lidt for hurtigt træt i ørene af at have det på.

Men det er i virkeligheden kun en lille del af det et headset skal kunne. For alverdens design gør intet for lyden. Så det var med spænding at jeg tændte for det og sluttede det til min smartphone.
Der er for resten to tilslutningsmuligheder. Du kan enten bruge bluetooth eller det medfølgende kabel. For mig var der ingen hørbar forskel mellem de to tilslutninger, men du har muligheden, hvis du ikke ønsker at være begrænset af batteriet i headsettet.

Mangler bas

Og så kan jeg ikke trække det længere, hvordan lyder Jabra Move så når du spiller musik? Svaret er: ”Rigtig god til prisen”.

Du kan sagtens får langt bedre lyd i headsets, hvis du investerer tre-fire gange så mange penge, men for 350 kroner der er lyden rigtig fin.

Når det så er sagt, så er der langt fra lyden i Jabra Move, og til den lydkvalitet jeg foretrækker når jeg lytter til musik. Jeg kunne godt have tænkt mig at der var en mere markant bas. Specielt hvis du tager headsettet på ned i fitnesscentret, så kommer du til at mangle bunden i lyden.

Hvis du sidder i et stille og roligt lokale, gør det ikke helt så meget, men så snart der er larm omkring dig, så mister du meget dynamik i lydbilledet.

Jabra Move klarer mellemtonerne fint, og den har også en acceptabel diskant. Men som sagt så er det samlede lydbillede ikke det jeg normalt ville lytte til. Men igen, til 350 kroner kan du næppe forlange meget mere.

Så hvis du har brug for et headset til når du er på farten, og du ikke vil bruge en mindre formue, så er Jabra Move et rigtig godt headset. Men hvis du godt vil nyde musik, og lukke omverdenen ude, så brug lidt flere penge og køb dig et kvalitets headset. Jabra Move er fint til prisen, men jeg tror hurtigt at jeg ville blive træt af at lytte på det.

Ikke desto mindre, så får det en god karakter, for til prisen er det godt.

Produktinformation

 • Produktnavn: Move
 • Producent: Jabra
 • Headsettype: On-ear
 • Forbindelse: Bluetooth 4.0 samt kablet
 • Batterilevetid ved musik: Op til 14 timer
 • Driverstørrelse: 40mm
 • Frekvenssvar: 20 – 20.000 Hz
 • Impedans: 29 Ohm
 • Vægt: 150 gram
 • Pris: Set til kr. 350 kroner
 • Mere information hos Jabra

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jabra Move er, til prisen, et godt headset. Det er let og har et solidt og elegant design. Det presser dog lidt for meget på øret til, at du kan holde ud at have det på i længere tid, specielt hvis du bruger briller.

Lydkvaliteten er fin til prisen. Men du må ikke forvente den store lydoplevelse i et headset til 350 kroner. Der mangler bas, og jeg så gerne at diskanten var langt mere skarp, specielt hvis du vil lytte til musik i længere tid.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?