Apple klar med nye iPads og iMacs

Så er der igen nyt fra det amerikanske æblefirma. En helt ny iPad Air og iPad mini, samt en iMac med markant opgraderet hardware

Den nye iPad air er på 10,5”, er udstyret med en A12 Bionic chip, understøtter Apple Pencil, og så lover Apple at den leverer en 70% forbedring i ydelse.

Skærmen er et Retina-display med True Tone-teknologi der er næsten 20% større og har over en halv million pixels.

Samtidig lancerede Apple også deres nye iPad mini, der ligeledes er udstyret med A12 Bionic chippen, og så skulle den levere tre gange så stor en ydelse, og ni gange så hurtig grafik. Også her er skærmen et Retina-display med True Tone-teknologien, med 25% klarere skærm, og den højeste pixeltæthed på nogen iPad.

Begge de to iPads understøtter Apple Pencil, så du nu kan tegne direkte på skærmen med den avancerede Pencil.

De er også begge udstyret med avancerede kameraer, der specielt er blevet opgraderet på HD-video-siden.

iPad mini får en startpris på 3.399 kroner for WiFi-modellen, og 4.499 kroner for WiFi + Cellular-modellen.

10,5” iPad Air-modellen får en startpris på 4.299 kroner for WiFi-modellen og 5.399 kroner for WiFi + Cellular-modellen.

Opgraderet iMac

Sammen med de nye tablets har Apple også lanceret en ny iMac, der har fået en 9. generation 8-kerne processor fra Intel, og Vega-grafikmulighed. Men så skal du også have fat i den 27” store iMac. Den fås så også med en 6-kernet processor, hvis du ikke har brug for den største processor du kan opdrive.

De har så også lanceret en 21,5” version, hvor du så kan få en 8. generation 4-kernet eller 6-kernet processor.

Skærmen har også fået et markant løft, og nu får du en imponerende 5K opløsning på en Retina-skærm med op til 14,7 millioner pixels, 1 milliard farver og en lysstyrke på 500 nits.

Hvis du vil have en 21,5” iMac kan du få den med 4K Retina-skærm for 11.499 kroner, mens du skal betale omkring 15.999 kroner for den mindste 5K-version af 27”-modellen.

Og husk så lige at det er startprisen vi snakker om her. Alt efter størrese og konfigurationen kan prisen blive markant højere.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2239 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?