TEST: Lækker opgradering af AirPods

Den nyeste version af Apples AirPods - 3. generation - er en fed opdatering, hvor der virkelig er sket en del på både den teknologiske side og ikke mindst lyden. Men jeg er ikke helt så vild med pasformen længere

Apple AirPods 3. gen. Foto: Apple

Apples AirPods kender de fleste af os godt, og når man er godt og grundigt indsyltet i Apples økosystem, kan det være svært ikke at rejse hånden til hilsen, når man møder andre med de hvide stænger hængende ud af ørerne. Men nu er det så ikke Apples broderskab denne anmeldelse skal handle om, men om den nyeste version af Apples helt trådløse in-ear-headset, AirPods 3. generation.

Apple har gjort en del ting med det nye headset, ikke mindst så har de gjort den hvide pind en del mindre, faktisk en tredjedel mindre, hvilket er fedt – for det gør headsettet lidt mere diskret. Samtidig hænger pinde ikke længere direkte ned ad kinden på dig, men smyger sig mere langs øret og kinden, og det er med til at gøre headsettet diskret og mere elegant.

Det nye design skulle lede lyden bedre ind i øregangen, og gøre at headsettet sidder bedre i øret på dig. Når det kommer til at lede lyden ind i øret på dig, så skal jeg ikke sige om det passer, men der er ingen tvivl om at headsettet lyder fedt – men jeg kommer tilbage til lydkvaliteten lige om lidt.

Jeg er dog ikke så begejstret for designet når det kommer til komfort. Normalt så har jeg ikke problemer med at få headsets til at sidde godt i øret på mig, og tidligere versioner af AirPods har ikke voldt mig problemer af nogen slags. Men jeg kan bare ikke rigtigt få den højre øreprop til at sidde ordentligt – eller rettere, den sidder faktisk fast nok, men det føles bare forkert, og det irriterer mig, for det ender med at jeg hele tiden retter på den, og forsøger at proppe den bedre ind i øret – ikke noget der specielt fedt.

AirPods er udviklet til at hænge uden at man gør noget, og der er bare noget der lidt ved siden af her – eller også er mine ører bare helt forkert skruet sammen.

Ny teknologi

Når jeg ser bort fra det, så har Apple indført et par spændende teknologier i det nye headset. For det første har de udstyret AirPods 3. generation med en trykfølsom sensor. Den findes på både højre og venstre øreprop, og med den kan du enten besvare et opkald, starte eller stoppe musik, springe frem og tilbage eller tilkalde Siri.

Jeg er faktisk ret vild med den funktion – jeg slipper for at hive min iPhone eller Apple Watch frem, når jeg lige vil høre musiknummeret igen, eller når telefonen ringer. Dejligt at den funktion er kommet med på AirPods.

Apple AirPods 3 gen. har nu rumlig lyd. Foto: Apple

Apple har også gjort headsettet vand- og svedresistent, så nu kan du den problemer have det på når du træner i centret – om det så bliver i øret på dig, når du sveder og stønner er noget helt andet – jeg har ikke tabt dem endnu, men har dog også holdt mig fra den mest voldsomme aktivitet indtil videre.

Noget andet Apple har gjort, er at indføre en equalizer, men ikke en du selv kan pille ved. Apple lader AirPods analysere den lyd der bliver sendt ind i øregangen på dig, og så tilpasser headsettet automatisk lyden så den bliver optimeret til dit øre. Apple kalder det for Adaptiv EQ, og den funktion gør en kæmpe forskel for lyden.

Super lydkvalitet

I et headset til omkring 1.600 kroner, og endda et der ikke går ind i øret, eller danner et sejl for at lukke alt andet lyd ude, så er lyden imponerende god, og der er i min optik, ingen tvivl om, at Adaptiv EQ gør en hulens masser for lydkvaliteten.

Men inden jeg hopper ned til lydkvaliteten ved musik, så skal jeg lige nævne samtalekvaliteten, for Apple har indført et nyt design, hvor de har et et akustisk net, der dækker den mikrofon der lytter til din tale. Den gør at vindstøj bliver fjernet, og talen bliver markant bedre. Fed lille detalje, og fra tid til anden så snakker man jo også i telefonen, ikke?

Selve lydkvaliteten i AirPods 3. generation er virkelig god – super god, blød og behagelig bas, der mærkes i øret uden du får den ubehagelige banken i øret. Mellemtonerne breder lyden rigtig godt ud og gør det let at det let at høre detaljerne i musikken, og diskanten er klar og virkelig flot.

Samtidig har Apple indført den teknologi vi kender fra AirPods Max – nemlig rumlig lyd, hvor du kan få lyden til at følge dine hovedbevægelser. Du kan dog også vælge rumlig lyd, hvor du er fikseret i forhold til lydkilden.

Uanset hvilken af de to funktioner du vælger, så giver de et fedt lydbillede, du bliver nærmest placeret i midten af lyden og det giver en fed oplevelse når du lytter til musik, eller når du ser film på den.

Jeg vil dog ikke anbefale at bruge funktionen med at følge hovedbevægelserne når du lytter til musik – for det er virkelig forvirrende at lyden skifter mellem dine ører, når du bare vil høre fed musik. Men funktionen er fed når du ser en film – virkelig fed.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med AirPods 3. generation. Lyden er fed, designet er lækkert og det er fedt at Apple har langt betjening af musikken direkte ind på pindene på headsettet.

Det er dejligt at det er blevet lidt mere diskret, og jeg kan også godt lide funktionen med Adaptiv EQ, der virkelig gør musikoplevelsen markant bedre.

Jeg er dog ikke så vild med komforten, den kunne der godt arbejdes lidt mere med.

Prisen ligger på lige omkring 1.600 kroner, hvilket er en fin pris for headsettet – hvis du har iPhone, får du meget lyd for pengene her.

Du kan læse mere om AirPods 3. generation her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?