TEST: JBL Xtreme 4 er en fed, og stor, mobil højttaler

Når festen skal flyttes skal musikken med, og Xtreme 4 er et rigtig godt bud på en god flyttemand til opgaven

JBL Xtreme 4. Foto: JBL

Tiden hvor vi sad i lænestolen og lyttede til musik fra husets stereoanlæg er for længst slut, men det betyder ikke at vi skal nøjes med dårlig lyd. Der findes en lang række fede højttalere, både faste og mobile, og Xtreme 4 fra JBL er et god eksempel på en højttaler der både er mobil og som leverer en ved lyd.

JBL har en række mobile højttalere i forskellige størrelser, og Xtreme-serien er den næststørste fra producenten. Xtreme 4 er så den nyeste og den har leveret musik her på mit kontor gennem et stykke tid – til min store glæde. For lyden er virkelig fed.

Den er bygget over samme læst som de fleste andre mobile højttalere fra JBL, og jeg kan rigtig godt lide designet. Den er både fed at se på og udstråler stabilitet, robusthed og holdbarhed. Den har seks knapper i toppen, der er volumen og og ned samt start/stop af musikken. Herrudover der knapper til tænd til bluetooth-parring og endelig til sætte højttaleren i sammenkoblingstilstand med andre højttalere, hvis du har behov for det til festen.

Xtreme 4 er en bluetooth-højttaler, og den er let at koble sammen med din smartphone. Når den er fundet i bluetooth-menuen kan du også finde den i JBLs Portable-app, og det er her du kan indstille højttaleren lidt nærmere – mere om det lige om lidt.

Først skal jeg lige sige, at højttaleren også er udstyret med en indbygget powerbank, så du kan oplade din smartphone fra den, skulle det være nødvendigt.

JBL Xtreme 4. Foto: JBL

Med til højttaleren følger en skulderstrop, så du let kan bære Xtreme 4, og selve højttaleren har en IP67-klassificering, hvilket gør den vand- og støvtæt. Så der er ikke noget problem i at tage den med ud i haven, i skoven eller til stranden – heller ikke hvis det begynder at regne.

Det indbyggede batteri er stort, og du skulle kunne spille musik i op til 24 timer uden afbrydelse. Selv hvis du skulle være ved at miste strøm, så kan 10 minutters opladning give dig hele 2 timers yderligere spilletid.

Fed lyd

Når det så kommer til lyden, så blev jeg med det samme positivt overrasket. Der var en fed fylde og volumen i lyden. Bassen var kraftig og markant uden på nogen måde at være overdøvende eller for markant.

Der var en skøn mellemtone i højttaleren, der gav en flot bredde i musikbilledet og en flot diskant der var både klar og flot, og som var meget elegant. Jeg var meget glad for den lyd højttaleren gav.

Det bragte mig ind i den app der følger med, og heri var der blandt andet en grafisk equalizer til justering af lydbilledet, og et par faste indstillinger.

Jeg holdt dog fast i “JBL Signature”, der meget hurtigt blev min absolutte favorit, og som også var den højttaleren startede ud med. Jeg oplevede på intet tidspunkt at det var nødvendigt for mig, at justere på lydbilledet for at opnå en bedre lyd. Virkelig en fed oplevelse.

Jeg skal også lige nævne, at lyden var god både ved lave og høje lydstyrker, og det er noget jeg sjældent oplever.

Jeg vil dog godt lige bede dig om at tænke på dine naboer, hvis du flytter festen udendørs. Xtreme 4 kan let spille så højt at naboerne bliver generet, og det er der jo ingen der ønsker, vel?

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

JBL Xtreme 4 blev hurtigt en favorithøjttaler. Den levere en fed lyd ved alle lydstyrker, den er robust og holdbar og den er let at have med rundt.

Den kan let indstilles i app’en, og på intet tidspunkt kræver den en konto for at virke optimalt – hvilket jeg virkelig sætter pris på.

Jeg er dog mindre begejstret for prisen, for højttaleren er en dyr fætter med en pris på omkring 2.500 kroner i skrivende stund, så du skal være klar til at bruge en del penge på lyd. Men det er tæt på at jeg vil mene at den er pengene værd.

Du kan læse mere om JBL Xtreme 4 her.

Det koster JBL Xtreme 4 lige nu

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.