TEST: Billigt Smartwatch skuffer

Redmi Watch 4 er et pænt smartwatch, men det fejler på en lang række parametre

Redmi Watch 4. Foto: Xiaomi

Ikke alt dyrt er godt, men ofte følger pris og kvalitet ad i et vist omfang. Når noget bliver meget billigt er der ofte en årsag, og det er – desværre – meget tydeligt i det nye smartwatch, Redmi Watch 4 fra Xiaomi.

Umiddelbart kunne jeg ellers godt lide uret. Redmi Watch 4 minder i høj grad om Apple Watch – som jeg går med til daglig. Urskiven er stor og firkantet og har bløde kanter der giver uret et elegant udseende.

Uret er også udstyret med en digitalkrone, som du kan klikke på for at få app-oversigten frem, og som du også kan bruge når du navigerer rundt i menuerne på uret.

Jeg skal også lige rose opladeren og batteriet. For uret kan køre i op mod 20 dage på en fuld opladning, og selve opladeren er ikke ret stor.

Men herfra gik det desværre ned ad bakke for uret. Remmen sidder fast på uret, og kan ikke skiftes ud. Samtidig er den svær at lukke og fordi den ikke er specielt stor, sad uret ikke ret godt på mit håndled.

For da jeg gik i gang med at teste uret, var det tydeligt, at Xiaomi har gået ret meget på kompromis med kvaliteten af de sensorer der er indbygget i uret.

Når jeg tjekkede puls- og skridtmåler fik jeg fejlbehæftede målinger. Pulsmåleren var ofte mange pulssag forkert på den, og skridtmåleren målte langt fra altid mine skridt. Kompasset var helt forkert på den, og ville ofte have at nord og syd havde byttet plads.

Det fik mig til at tænke på, hvilke andre målinger der var forkerte, kunne jeg stole på iltmålinger? På mit aktivitetsniveau når jeg trænede? Og hvad med gps’en?

Xiaomi fortæller selv, at uret har over 150 forskellige sportsaktiviteter det kan måle, og at det automatisk kan genkende 6 af disse og starte måling af, f.eks. løb og cykling. Det fik fint nok med at starte træninger op automatisk, men jeg havde svært ved at tro på målingerne, desværre. De virkede ret optimistiske.

Uret er drevet af sit eget OS, og det betyder at alle de apps du kan få til et smartwatch der kører på Watch OS, ikke findes hertil. Altså – der er kun de apps som Xiaomi har valgt at udvikle.

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

Det havde været rart at kunne sige noget mere positivt om dette smartwatch. Det er rart at et ur ikek behøver koste alverden. Men i dette tilfælde er uret bare for billigt, og prisen til trods er det ikke pengene værd.

Når målinger så tydeligt er forkerte er der ikke rigtig noget der kan rette op på det. Uret er pænt, men så stopper roserne stort set også der. Desværre.

Du kan læse mere om Redmi Watch 4 her.

Det koster Redmi Watch 4 lige nu

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.