Hvem havde lige troet at Intel også havde et SmartWatch, men det har de altså. Deres virksomhed Basis har udviklet uret Peak, der muligvis er et af de mest avancerede vi har set, når det handler om aktivitetsmåling, men mere om det senere.
Uret kan ikke umiddelbart købes i Danmark, men det lader sig gøre at bestille det over nettet, og prisen er ikke forskrækkende høj. Men transport og eventuel told skal dog tages med i prisen. Men når vi alligevel har taget det med i teste, så er det fordi det langt hen ad vejen viser hvordan et SmartWatch rent faktisk bør fungere.
Basis Peak har et elegant og klassisk design. Flat og firkantet og med en elegant læderrem. Uret er et meget klassisk udseende ur – dog vises tiden ikke med visere men med store letlæste tal.
Det generelle udseende er elegant og Intel har været så smarte at vedlægge to remme til uret. Den ene af læder og den anden af et gummimateriale som kan bruges når du træner. Det er utrolig let at udskifte remmene på uret, og klart noget du bør gøre – for ellers vil den flotte læderrem hurtigt blive grim.
Intel har endnu en lille genialitet i baghånden, opladningen. Med til uret følger en lille magnetisk holder der kobler sig fast på bagsiden af uret. Den tilsluttes så en standard usb-ledning og uret går i gang med opladningen.
Så nemt kan det gøres, og vi håber virkelig at flere kigger efter, hvordan Intel og Basis har klaret opgaven med en let oplader der kan sluttes til en standard usb-ledning.
Opsætning og betjening
Når det kommer til at sætte Intel Basis Peak op, så går det igen dejlig let. App’en skal installeres på din smartphone, iPhone eller Android, og når der er sat en konto op hos Basis, så skal ur og mobil parres.
Alt går fint og uden problemer, og i løbet af ganske kort tid er de to enheder koblet sammen.
Her er der dog lige en ting du skal være klar over. Basis Peak fungerer ikke med samtlige smartphones på markedet, eller det er der ingen garantier for. Basis har en liste over enheder der fungerer med uret, og vi måtte faktisk lige skifte over til en anden smartphone, for at teste uret. Vores Huawei Mate S var ikke på listen over enheder som uret var godkendt til.
Problemet vi oplevede var, at når vi ikke havde app’en aktiv på vores Huawei Smartphone, så røg forbindelsen mellem ur og telefon, og vi fik ikke nogle notifikationer. Synkronisering mellem ur og telefon fandt også kun sted når vi åbnede app’en. I øvrigt fungerede uret som det skulle – men den automatiske forbindelse var væk. Ved at skifte til en telefon på den godkendte liste, så var der ikke længere noget problem.
Når du skal indstille uret, så klarer du det i app’en, som faktisk i sig selv er et kapitel værd. Den app giver en utrolig detaljeret oversigt over dine aktiviteter, dit hjerteslag og ikke mindst din søvn. Det er klart den app i testen der giver det bedste overblik.
Når vi så kigger på betjeningen bliver vi igen glade. Alt klares med lette swipes på skærmen. Der er absolut ingen fysiske knapper der skal trykkes på, og ender du et sted du gerne vil ud fra igen, ja så dobbelt-tapper du bare på skærmen, og voila så er du atter på hovedskærmen.
Menusystemet er fint bygget op, og heldigvis så har Intel holdt antallet af menuvalg nede på et absolut minimum, så der er ikke så mange menupunkter du skal rode rundt i.
Men en lille finte som er god at kende er, at hvis du stryger op på skærmens yderste højre kant, så tænder lyset i skærmen, og stryger du ned igen så slukker det igen. En smart detaljer som vi hurtigt blev rigtig glade for.
Hverdagens fordele
Når det handler om, hvad dette ur kan tjekke, så er det ikke småting, og du behøver faktisk ikke gøre det store. Hop på din cykel eller spænd dine løbesko på og jog derud ad – Basis Peak detekterer det automatisk og logger det for dig. Hvis du går en rask tur så er det det samme – Basis Peak finder automatisk ud af hvad du foretager dig.
Hvis du stater på en gang styrketræning så skal du dog lige fortælle uret at du har gang i en ’workout’, hvis du vil have logget din træning som noget specielt. Men ellers så I det sekund at din hudtemperatur stiger og din puls ditto, så bliver det logget og mængden af kalorier du forbrænder bliver noteret.
Vi blev ret begejstrede for den automatiske logning af aktivitet, og vi nød at vi alligevel fik et godt overblik over vores hverdag – både når det kom til den organiserede motion, og til den vi fik ved at bevæge os rundt i dagligdagen.
Din puls tjekkers 24 timer i døgnet, og i app’en får du en fin oversigt over hvordan dit hjerteslag ligger.
Men hvor uret virkelig imponerede os var med søvnovervågningen. Uret holder automatisk øje med hvor længe du sover, hvor meget REM-søvn du får, hvor meget dyb søvn du får og hvor ofte du vender og drejer dig. Det hele munder ud i grafer for søvnen, og en samlet søvnscore.
Uret giver dig også mulighed for at vælge op til 12 forskellige vaner du godt vil have lidt ekstra kredit for. F.eks. kalorieforbrænding, at huske at stå op i løbet af dagen, antal skridt du vil gå og så videre. Det kan hurtigt gå hen og blive en konkurrence med dig selv.
Dejlig skærm
Skærmen er rigtig god. Altså, naturligvis er den ikke helt så elegant som hos Samsung eller Huawei-uret, for den mangler farverne, men alt er let at læse og tal og bogstaver står super klart på den flotte skærm.
Betjening af uret via skærmen er let, for skærmen er meget responsiv, og vi er helt vilde med funktionen med at tænde og slukke for lyset ved at swipe fingeren op eller ned på urets højre kant.
Så bortset fra lidt farver, så manglede vi ikke noget på denne skærm.
Imponerende batterilevetid
Igen her er vi ude i en imponerende batterilevetid. Ved dagligtræning masse af synkronisering og konstant måling af puls og naturligvis søvn, så kørte Basis Peak i lige over fire dage inden vi måtte lade det op.
Det fede var så når vi skulle lade op. Vi koblede magneten på bagsiden, og sluttede den til vores standard usb-kabel. I løbet af 30-40 minutter var uret ladt op og klar til kamp igen.