IFA 2017: Fitbit klar med 3 nye fitness gadgets

Smartwatch, headset, ny vægt og et par sundheds-apps var menuen ved gårsdagens pressemøde hos Fitbit

Den fulde Fitbit-familie med både nye og gamle produkter

For Fitbit har det altid handlet om fitness før noget som helst andet, det er også en af årsagerne til, at Fitbits produkter ikke altid har været lige fantastiske når det handler om design.

Men deres produkter har altid været centreret omkring sundhed, og det var også budskabet på deres pressemøde her på IFA.

De lancerede tre nye produkter, deres Fitbit Ionic, Fitbit Flyers og Fitbit Aria 2.

Fitbit Ionic er klart deres største nyhed, det er deres nyeste fitness-trackere, som Fitbit selv dog kalder for deres første smartwatch. Ionic kan da også, som de smartwatches vi ellers kender, udstyres med apps som brugeren selv installerer. Men hvor de smarte ure vi kender i dag, enten er Apple Watch der kører watchOS eller Android Gear-baserede, så har Fitbit valgt at gå deres egne veje.

Fitbit Ionic kører Fitbits eget propriætære operativsystem, og de har oprettet deres egen app-store, hvor apps til Ionic kan hentes. Der findes et SDK som alle kan bruge til at udvikle apps til Ionic i, og Fitbit håber at der kommer mange forskellige apps til uret.

Men hvorfor skal der nu pludselig endnu en platform på gaden? Hvorfor ikke bruge Android Gear? Det er svært at forestille sig at det er en god ide, og personligt vil jeg mene at det er et dårligt valg. Det begrænser folk og jeg tvivler meget på om der vil komme ret mange apps til Ionic – bortset fra dem Fitbit selv udvikler.

Fitbit Ionic i sig selv virker dog som en spændende produkt, alle sensorer er blevet opdateret for at gøre nøjagtigheden bedre end nogensinde før i en Fitbit-tracker. Blandt andet benytter de sig at en såkaldt Nano Molding Technologi, hvor plast og aluminium bindes sammen. Derved kan Fitbit lægge blandt andet antennen til gps og følere helt ud rammen, og derved opnå højere nøjagtighed.

På pressemødet fortalte Fitbit at alt i Ionic kan tilpasses, så brugerne selv kan få præcist det udseende på urskiven de måtte ønske, og samtidig kan urremmen udskiftes, så du kan bruge en til træning og en anden til pænt brug.

Fitbit Flyers er det første headset som Fitbit har produceret, og her var der ikke så mange informationer endnu. Primært så handler det om, at Fitbit ved at musik kan motivere, og de ønskede at komme med deres eget bud på et trådløst headset. Jeg glæder mig til at teste Flyeres for at se om de er lige så gode eller bedre end de eksisterende på marakedet.

Endelig så lancerede de deres nye version af vægten Aria, og den har fået det fantasifulde navn, Aria 2.

Det handler her i høj grad om en opdatering af den gamle vægt, hvor det er de samme funktioner vægten har, men nøjagtighed skulle være forbedret, og det samme gælder opsætningen. Nu skulle det hele klares vie  en app på din smartphone. Det bliver også spændende at teste Aria 2 nærmere.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?