IFA 2017: Nøj – det er for børn

På årets store it- og gadgetmeses, IFA, lancerer alle de kendte deres nyeste produkter. Men i år var der også mange nye spillere med, og blandt dem, rigtig mange der lancerede produkter til børn

Den første børnegadget jeg kom forbi var fra Playbrush, her fremviste ejeren og stifteren, Paul Varga, deres gadget der skal få børn til at børste tænder mere grundigt, og ikke mindst længere.

playbrush

Playbrush er et lille håndtag der sættes fast på en ganske almindelige tandbørste. Den snakker så sammen med en app på en smartphone, hvor der i skrivende stund findes fem spil der styres når barnet børster tænder.

For eksempel et spil, hvor spilleren står i midten af skærmen, på skift kommer der så fjender ind fra højre, venstre, top og bund af skærmen.

Når barnet så børster tænder i forskellige sider at munden, skyder ’helten’ i midten af skærmen så fjenderne.

Det er en super god ide, og vi glæder os til at se nærmere på produktet.

Det næste produkt vi kom forbi var Jooki fra Muuselabs. Jooki er en slags jukeboks for børn. En sjovt designet højttaler med en række små figurer og tokens til.

De små figurer og tokens kan sættes på toppen af Jooki-boksen, og når det sker så starter den med at spille musik.

Forældre kan så programmere de små figurer og tokens til at indeholde forskellige spillelister eller streamingstjenester, og når barnet så putter en ny figur eller token på Jooki, så skifter musikken med det samme.

jooki

Barnet kan let spole i musik og eller lydbøger og Jooki kan endda programmeres til maksimal lydstyrke og tidspunkter hvor Jooki ikke kan spille – f.eks. efter barnets sengetid. Igen en spændende gadget som vi glæder os til at se nærmere på.

Endelig så kom vi forbi Ubtech der er kendt for at lave små underholdningsrobotter blandt andet Alpha 1 Pro.

Men i år var det noget langt mere børnevenligt de fremviste, nemlig deres Jimu-robot.

ubtech indhold

Jimu-robotten kommer i en lang række inkarnationer, blandt andet Tankbot, Lionbot, Inventor (der en række af forskellige dyrerobotter, Astrobot Kit og så videre.

Alle disse små robotter kommer som samlesæt, lidt ala Lego-sæt, og du sætter dem så sammen efter en samlevejledning på din smartphone.

Når robotten er samlet, styres den fra din smartphone, og du kan også programmere den til bevægelser og komplicerede bevægelsesmønstre.

Alt sammen på en måde så børn lærer at programmere robotter.

Ubtech fortalte mig at de lige har indgået aftale med Bilka om at alle deres robotter vil blive solgt gennem dem i Danmark, så der går ikke længe inden vi kommer til at se disse spændende kinesiske robotter i Danmark.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?