Robotter, droner og musikinstrumenter bruges af Swift Playgrounds til at lære elever kodning

Elever styrer rigtige enheder ved hjælp af Apples programmeringssprog Swift

Swift Playgrounds, Apples iPad-app til undervisning i kodning, snart får en spændende ny måde at lære at kode på ved hjælp af robotter, droner og musikinstrumenter. Swift Playgrounds er perfekt til skoleelever og begyndere, som lærer at kode med Swift – Apples programmeringssprog til udvikling af apps i verdensklasse.

Apple samarbejder med førende producenter af enheder for at gøre det nemt at tilslutte robotter via Bluetooth i Swift Playgrounds-appen, så børn kan programmere og styre populære enheder, f.eks. LEGO MINDSTORMS EV3, Sphero SPRK+, Parrot-droner og flere andre. Swift Playgrounds 1.5-opdateringen vil kunne downloades gratis fra App Store fra mandag den 5. juni.

Med Swift Playgrounds kan alle programmere og styre de populære enheder direkte fra appen:

  • LEGO MINDSTORMS Education EV3 er utroligt populært i skoler over hele verden og giver eleverne mulighed for selv at eksperimentere med kodning via problemløsning i den virkelige verden, imens de bygger og styrer deres egne LEGO-robotter, f.eks. køretøjer, maskiner, forskellige væsner og egne opfindelser. Med Swift Playgrounds kan børn kode og interagere med robotternes motorer og sensorer.
  • Sphero SPRK+ er en populær robotbold, der kan rulle, dreje, øge hastighed og ændre farve. Sensorer giver feedback, når Sphero rammer en forhindring, og det kan alt sammen styres med Swift-kode.
  • Parrot-dronerne Mambo, Airborne og Rolling Spider kan lette, lande, dreje og lave manøvrer i luften, f.eks. flip, og det hele styres af den kode, som brugerne laver.
  • UBTECH’s Jimu Robot MeeBot-sæt giver børn mulighed for at programmere den robot, de selv har bygget, så den kan gå, vinke og danse.
  • Dash fra Wonder Workshop er en sjov robot til praktisk læring for elever fra børnehaveklassealderen til 5. klasse. Den er designet til undervisning i grundlæggende kodning, kreativ problemløsning og computertænkning.
  • Skoog er en taktil terning, som giver børn på alle færdighedsniveauer mulighed for at udforske, skabe og afspille musik med Swift-kode.

Pris og tilgængelighed

Swift Playgrounds 1.5 med understøttelse af enheder fra tredjeparter kan downloades gratis fra App Store fra mandag den 5. juni. Swift Playgrounds er kompatibel med alle iPad Air- og iPad Pro-modeller samt iPad mini 2 og nyere med iOS 10 eller nyere versioner.  Der findes flere oplysninger på apple.com/dk/swift/playgrounds

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?